НАЧАЛО Други

Вижте къде си почива Сам Банкман-Фрийд на Бъдни вечер

декември 25, 2022 19:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вижте къде си почива Сам Банкман-Фрийд на Бъдни вечер

Криптообщността забеляза бившия главен изпълнителен директор на фалиралата борса FTX в бизнес салона на летище JFK. Сам Банкман-Фрийд "релаксирал" с лаптопа си и други вещи преди полета си за Сан Франциско.

Банкман-Фрийд е освободен под гаранция срещу рекордните $250 милиона, след като родителите му, които са професори по право, му я плащат. Тази новина предизвика недоумение в криптообщността, след като той твърдеше, че в банковата му сметка са останали само $100,000 след срива на FTX.

Според съобщенията родителите му са професори по право в Оксфорд. По този начин крипто общността се съмнява в способността на семейството му да плати такава висока сума за гаранция. В резултат на това засегнатите от срива на FTX наблюдават публичните му позиции напоследък.

На Бъдни вечер някои членове на криптообщността видяха Банкман-Фрийд да се отпуска в салона на международното летище JFK. Те дори направиха снимки на бившия изпълнителния директор на FTX, на които той се вижда как е седнал с достъп до технологични джаджи като лаптоп и мобилен телефон.

Според The Verge бившият главен изпълнителен директор е бил придружаван от родителите си, агенти на ФБР и адвокати. На друга снимка той е на полет до Сан Франциско, маскиран с шапка.

Тези снимки повдигнаха въпроси относно достоверността на изявленията на Банкман-Фрийд. По-конкретно, той твърди, че е почти фалирал и няма достъп до лични или професионални данни, дори и да разполага с лаптопа и телефона си. Той е направил тези твърдения пред Максин Уотърс, председател на Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Всички гледат FTX, докато Wells Fargo злоупотребява – Брад Гарлингхаус


Реакциите след публикуването на снимките в Twitter изразиха, че криптообщността не вярва на историята му за фалита. Новината идва и когато бившата му приятелка Каролайн Елисън сътрудничи на властите, за да разкрие какво се е случило при злоупотребата с клиентски средства на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене