НАЧАЛО Блокчейн

Топ NFT проектите на Solana мигрират към други мрежи

декември 26, 2022 22:44 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ NFT проектите на Solana мигрират към други мрежи

Борбата на Solana продължава. Крахът на FTX, който включваше купища спекулации около степента на излагане на риск на Alameda Research - за която се смята, че е в размер на стотици милиони долари - изглежда се е пренесло и към NFT сцената.

Сега два от водещите проекти в екосистемата на Solana обявиха миграцията си към нови вериги – очаква се това да стане в началото на следващата година.

Проблеми за Solana

Solana вероятно е на фокус около срива на FTX. Криптовалутата бавно се насочва извън класацията на топ 25 токени по пазарна капитализация, което щеше да бъде шокиращо разкритие само преди година.

Като оставим настрана цената на токена, настроенията за мрежата в NFT общността стават все по-мрачни.

В продължение на много месеци създателят на DeGods и y00ts Франк намекваше за преместването на колекциите към нови вериги. Едва миналия месец NFT пазарът Magic Eden – който стартира единствено на Solana – обяви интеграция с Polygon.

Въпреки че инерцията на Solana отслабна през последните месеци, тя все още е до голяма степен считана за „играч № 2“ след Етериум в NFT пространството. Въпреки това, според ново съобщение на Коледа, два от най-големите проекти в блокчейна на Solana за NFT – DeGods и y00ts, се насочват към нови вериги.

Нова година, нови блокчейни

В разгара на целият този хаос, Polygon си осигурява още една победа в областта на NFT. Веригата ще подходи с отворени обятия към y00ts, добавяйки първата за общността NFT колекция към все по-разрастващия се списък с „по-корпоративни“ партньори и домакини, включително Reddit, Starbucks и дори наскоро пусната колекция на Доналд Тръмп. След поредица от важни постижения на институционално ниво, сега Polygon си осигурява по-ориентирана към общността NFT колекция – и то значителна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предупреждение за Биткойн от анализатор – „Трейдърите не са готови“


Междувременно DeGods ще премине към Етериум, като се стреми да се конкурира с големите проекти – утвръдени артикули, които отчитат най-големия обем в пространството. Франк, създателят на DeGods и последвалите го y00ts, пусна доста туитове по въпроса, но нито един от тях не е по-оптимистичен от този:

Няма съмнение, че това е загуба за NFT общността на Solana. Според агрегираните данни за колекциите от CryptoSlam, както DeGods, така и y00ts са били в топ 20 по обем на всяка времева рамка, без да се включва „all-time“ (24 часа, 7 дни, 30 дни). Те са единствените проекти, базирани на Solana, които намират мястото си в тези класации.

Очаква се и DeGods, и y00ts да направят съответните си миграции към нови вериги през първото тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене