НАЧАЛО Други

Криптобанката Anchorage Digital обяви съкращения поради регулаторна несигурност

март 15, 2023 13:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптобанката Anchorage Digital обяви съкращения поради регулаторна несигурност

Anchorage Digital, водеща крипто банка, наскоро обяви, че ще освободи 75 служители, което представлява около 20% от работната ѝ сила.

Банката посочва регулаторната несигурност в Съединените щати като един от факторите, допринесли за решението ѝ да освободи служители. В изявление, публикувано на 14 март, Anchorage Digital обясни, че съкращенията са част от “стратегическо преустройство с цел по-добро фокусиране на ресурсите ни” и че този ход е продиктуван и от “широки макроикономически предизвикателства и нестабилност на криптопазара”.

Пазарните условия са стимулирали търсенето на услугите на Anchorage. Банката беше отбелязала рекордно висок ръст на активите под управление на клиентите. Същите фактори обаче, които стимулираха растежа в криптоиндустрията, създавадоха и насрещни ветрове за бизнеса на Anchorage и за индустрията като цяло.

Неотдавнашните събития в банковия сектор в САЩ създадоха допълнителна несигурност за много криптофирми. От 8 март насам фалираха три регионални банки – Silicon Valley Bank, Silvergate Bank и Signature Bank.

Федералната корпорация за застраховане на депозитите предприе извънредната стъпка да гарантира всички депозити на клиенти за SVB и Signature. По принцип нейният стандартен праг за гаранции е $250,000 долара.

Anchorage Digital продължава да има доверие в цифровите активи

Въпреки тези предизвикателства Anchorage Digital остава оптимист за бъдещето на пейзажа на цифровите активи. Банката е първата базирана в САЩ криптофирма, на която през януари 2021 г. Службата за контрол на валутата (Office of the Comptroller of the Currency) предостави харта за национална доверителна банка. В своето изявление Anchorage изрази увереност в способността си да изгражда “регулирани решения за притежателите на цифрови активи”.

Уволненията идват в момент, когато крипто индустрията преживява забавяне на съкращенията на работни места. След като през януари криптоборсите Coinbase и Crypto.com съкратиха близо 3,000 позиции, през февруари имаше само 570 съкращения. Неотдавнашните съкращения в Anchorage Digital може да са сигнал за подновена вълна от съкращения в индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Директорът на Coinbase с план за навигиране през пазарните цикли на крипто


Несигурност в регулаторната среда

Регулаторната несигурност отдавна е проблем за крипто индустрията, особено в САЩ. Липсата на ясни насоки от страна на регулаторните органи затруднява криптофирмите да се ориентират в регулаторната среда и да планират за бъдещето.

Неотдавнашните съкращения в Anchorage Digital подчертават предизвикателствата пред крипто банките и другите фирми в този несигурен регулаторен пейзаж.

Предстои да видим как ще се развие регулаторната среда през следващите месеци и години. Някои експерти прогнозират, че засиленият контрол може да бъде от полза за индустрията в дългосрочен план, тъй като може да помогне за отстраняването на лошите участници и да насърчи развитието на по-стабилни и надеждни криптофирми. Други се опасяват, че прекомерното регулиране може да задуши иновациите и да попречи на растежа на индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене