НАЧАЛО Други

Signature Bank затворена от регулатори на щата Ню Йорк

13.03.2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Signature Bank затворена от регулатори на щата Ню Йорк

Базираната в Ню Йорк Signature Bank, известна с готовността си да работи с компании за криптовалути, беше затворена от щатските регулатори и поета от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS).

Решението беше взето в сътрудничество с Федералната корпорация за застраховане на депозитите на САЩ (FDIC) с цел защита на американската икономика и укрепване на общественото доверие в банковата система.

Новината беше съобщена от суперинтендант Адриен А. Харис в изявление от 12 март, в което тя обясни, че NYDFS поема контрол над Signature Bank съгласно член 606 от Закона за банките на Ню Йорк. FDIC е назначена да се заеме с процеса на застраховане.

Високопоставен член на Министерството на финансите на САЩ съобщи пред пресата, че действията на NYDFS и Федералния резерв имат за цел да ограничат отлива на вложители и да предотвратят допълнителни масови изтегляния на банкови депозити. Служителят уточни, че фирмите няма да бъдат спасявани и че вложителите са защитени. Служителят на Министерството на финансите добави, че операциите и способността да се поддържат работните заплати са от решаващо значение.

Федералният резерв заяви, че ще подкрепи всички вложители на Signature Bank. “Всички вложители на тази институция ще бъдат обезщетени. Както и при оздравяването на Silicon Valley Bank, никакви загуби няма да бъдат поети от данъкоплатците”, се казва в изявлението.

Тази стъпка има за цел да гарантира, че банковата система на САЩ продължава да изпълнява жизненоважната си роля да защитава депозитите и да осигурява достъп до кредитиране на домакинствата и предприятията по начин, който насърчава силен и устойчив икономически растеж.

Според изявлението обаче акционерите и притежателите на някои необезпечени дългове няма да бъдат защитени. Висшето ръководство също е отстранено.

Към 31 декември депозитите в Signature Bank възлизаха на $88.6 милиарда. Някои я възприемаха като една от най-отворена да работи с криптографските услуги банки в САЩ. Способността ѝ да работи с компании за криптовалути беше оценена от много представители на индустрията. Закриването ѝ ще бъде усетено от тези, които разчитат на нея за своите банкови нужди.

Според някои анализатори Signature Bank е успяла да устои на бурята, причинена от срива на FTX, защото депозитите ѝ са били много по-диверсифицирани от тези на Silvergate Bank, като само 25% от тях са идвали от крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум не е ценна книга, твърдят от Coin Center


Затварянето на Signature Bank идва само седмица след като Silvergate Bank обяви, че ще прекрати дейността си и ще се ликвидира доброволно “предвид последните промени в индустрията и регулациите”.

Тъй като все повече банки се сблъскват с повишен контрол от страна на регулаторите, предстои да видим как ще се развие индустрията и каква роля ще играят банките, които са приятелски настроени към крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.