НАЧАЛО Други

Signature Bank затворена от регулатори на щата Ню Йорк

март 13, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Signature Bank затворена от регулатори на щата Ню Йорк

Базираната в Ню Йорк Signature Bank, известна с готовността си да работи с компании за криптовалути, беше затворена от щатските регулатори и поета от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS).

Решението беше взето в сътрудничество с Федералната корпорация за застраховане на депозитите на САЩ (FDIC) с цел защита на американската икономика и укрепване на общественото доверие в банковата система.

Новината беше съобщена от суперинтендант Адриен А. Харис в изявление от 12 март, в което тя обясни, че NYDFS поема контрол над Signature Bank съгласно член 606 от Закона за банките на Ню Йорк. FDIC е назначена да се заеме с процеса на застраховане.

Високопоставен член на Министерството на финансите на САЩ съобщи пред пресата, че действията на NYDFS и Федералния резерв имат за цел да ограничат отлива на вложители и да предотвратят допълнителни масови изтегляния на банкови депозити. Служителят уточни, че фирмите няма да бъдат спасявани и че вложителите са защитени. Служителят на Министерството на финансите добави, че операциите и способността да се поддържат работните заплати са от решаващо значение.

Федералният резерв заяви, че ще подкрепи всички вложители на Signature Bank. “Всички вложители на тази институция ще бъдат обезщетени. Както и при оздравяването на Silicon Valley Bank, никакви загуби няма да бъдат поети от данъкоплатците”, се казва в изявлението.

Тази стъпка има за цел да гарантира, че банковата система на САЩ продължава да изпълнява жизненоважната си роля да защитава депозитите и да осигурява достъп до кредитиране на домакинствата и предприятията по начин, който насърчава силен и устойчив икономически растеж.

Според изявлението обаче акционерите и притежателите на някои необезпечени дългове няма да бъдат защитени. Висшето ръководство също е отстранено.

Към 31 декември депозитите в Signature Bank възлизаха на $88.6 милиарда. Някои я възприемаха като една от най-отворена да работи с криптографските услуги банки в САЩ. Способността ѝ да работи с компании за криптовалути беше оценена от много представители на индустрията. Закриването ѝ ще бъде усетено от тези, които разчитат на нея за своите банкови нужди.

Според някои анализатори Signature Bank е успяла да устои на бурята, причинена от срива на FTX, защото депозитите ѝ са били много по-диверсифицирани от тези на Silvergate Bank, като само 25% от тях са идвали от крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум не е ценна книга, твърдят от Coin Center


Затварянето на Signature Bank идва само седмица след като Silvergate Bank обяви, че ще прекрати дейността си и ще се ликвидира доброволно “предвид последните промени в индустрията и регулациите”.

Тъй като все повече банки се сблъскват с повишен контрол от страна на регулаторите, предстои да видим как ще се развие индустрията и каква роля ще играят банките, които са приятелски настроени към крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance спря спот търговията поради технически проблем

Binance, най-голямата крипто борса в света, се сблъска с проблеми при спот търговията на своята платформа.

март 24, 2023 15:20 2 мин. четене

Огромният интерес блокира сайта на Arbitrum преди airdrop събитието

Преди събитието за заявяване на ARB токени уебсайтът и блокчейн скенерът на Arbitrum претърпяха прекъсване поради голямото търсене от страна на потребителите.

март 24, 2023 12:15 1 мин. четене

Чарлз Хоскинсън не е съгласен с антикрипто позицията в доклад на Белия дом

Неотдавнашният икономически доклад на Белия дом предизвика полемика в крипто индустрията заради критиката си към дигиталните активи като прекалено спекулативни и лишени от фундаментална стойност.

март 24, 2023 11:00 1 мин. четене

SEC започнаха разследване срещу Coinbase

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) информира крипто борсата Coinbase, че срещу нея се води разследване за потенциални нарушения на законите за ценните книжа, свързани с нейната борса, услугата за залози, Coinbase Earn и Coinbase Wallet.

март 24, 2023 9:00 1 мин. четене