НАЧАЛО Биткойн

Как се представя MicroStrategy в сравнение с традиционните активи?

октомври 18, 2022 10:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как се представя MicroStrategy в сравнение с традиционните активи?

Последният бичи пазар на Биткойн (BTC) беше подхранен от институционални инвеститори, които натрупаха актива на исторически нива.

Сред забележителните институции е базираната в Съединените щати фирма за бизнес разузнаване MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), която инвестира в BTC.

След като започна акумулацията на водещата криптовалута, акциите на компанията отбелязаха печалби в сравнение с други традиционни инвестиционни продукти. В тази насока данните сочат, че откакто MSTR прие стандарта Биткойн на 10 август 2020 г., акциите са нараснали с 69.31% към 14 октомври.

През този период американският долар е имал второто най-високо представяне – 20.7%, следван от индекса S&P 500 – 6.6%. Други активи, които изостават от MicroStrategy, включват индекса NASDAQ (-5.89%), златото (-18.05%) и среброто (-36.95%).

MicroStrategy регистрира загуби след стандарта Биткойн

Въпреки представянето на акциите на MicroStrategy спрямо Биткойн обаче, компанията се оказа сред най-големите жертви на продължаващия крипто срив. През второто тримесечие на 2022 г. тя отчете тримесечни приходи от $122.1 милиона след прогноза за $126 милиона, при обща загуба от $918.1 милиона.

От загубите $917.8 милиона се дължат на притежаваните от компанията BTC. Към онзи момент натрупаните от MicroStrategy биткойни се оценяват на почти $3 милиарда, при стойност на придобиването от $3.975 милиарда.

Освен това, след загубите главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър напусна поста си, макар че остана в компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори


Интересно е, че компанията продължи да купува по време на спада, като последната покупка на Биткойн се случи на 20 септември, когато компанията закупи допълнително 301 BTC на средна цена от $19,851 за монета, което възлиза на почти $6 милиона за цялата покупка.

Корелация на Биткойн с акциите

Струва си обаче да се спомене, че BTC се търгуваше в тандем с акциите, проявявайки историческа корелация, тъй като икономиката се бори с високата инфлация и повишаването на лихвените проценти. Това положение премести фокуса върху активи като щатския долар, като валутата се покачи до исторически нива, докато други световни валути спадаха.

Например силното представяне на долара спрямо световните фиатни валути накара инвеститорите да се обърнат към Биткойн като хедж. В същото време преминаването към най-голямата криптовалута беше възможност за инвеститорите да спечелят от арбитраж.

Междувременно Биткойн се опитва да се покачи над нивото от $20,000. Към момента на публикуване BTC се търгува на $19,500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене