НАЧАЛО Биткойн

Как се представя MicroStrategy в сравнение с традиционните активи?

18.10.2022 10:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как се представя MicroStrategy в сравнение с традиционните активи?

Последният бичи пазар на Биткойн (BTC) беше подхранен от институционални инвеститори, които натрупаха актива на исторически нива.

Сред забележителните институции е базираната в Съединените щати фирма за бизнес разузнаване MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), която инвестира в BTC.

След като започна акумулацията на водещата криптовалута, акциите на компанията отбелязаха печалби в сравнение с други традиционни инвестиционни продукти. В тази насока данните сочат, че откакто MSTR прие стандарта Биткойн на 10 август 2020 г., акциите са нараснали с 69.31% към 14 октомври.

През този период американският долар е имал второто най-високо представяне – 20.7%, следван от индекса S&P 500 – 6.6%. Други активи, които изостават от MicroStrategy, включват индекса NASDAQ (-5.89%), златото (-18.05%) и среброто (-36.95%).

MicroStrategy регистрира загуби след стандарта Биткойн

Въпреки представянето на акциите на MicroStrategy спрямо Биткойн обаче, компанията се оказа сред най-големите жертви на продължаващия крипто срив. През второто тримесечие на 2022 г. тя отчете тримесечни приходи от $122.1 милиона след прогноза за $126 милиона, при обща загуба от $918.1 милиона.

От загубите $917.8 милиона се дължат на притежаваните от компанията BTC. Към онзи момент натрупаните от MicroStrategy биткойни се оценяват на почти $3 милиарда, при стойност на придобиването от $3.975 милиарда.

Освен това, след загубите главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър напусна поста си, макар че остана в компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори


Интересно е, че компанията продължи да купува по време на спада, като последната покупка на Биткойн се случи на 20 септември, когато компанията закупи допълнително 301 BTC на средна цена от $19,851 за монета, което възлиза на почти $6 милиона за цялата покупка.

Корелация на Биткойн с акциите

Струва си обаче да се спомене, че BTC се търгуваше в тандем с акциите, проявявайки историческа корелация, тъй като икономиката се бори с високата инфлация и повишаването на лихвените проценти. Това положение премести фокуса върху активи като щатския долар, като валутата се покачи до исторически нива, докато други световни валути спадаха.

Например силното представяне на долара спрямо световните фиатни валути накара инвеститорите да се обърнат към Биткойн като хедж. В същото време преминаването към най-голямата криптовалута беше възможност за инвеститорите да спечелят от арбитраж.

Междувременно Биткойн се опитва да се покачи над нивото от $20,000. Към момента на публикуване BTC се търгува на $19,500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

Участието в спекулативния свят на криптовалутите изисква подготвено мислене. Това е сфера, в която волатилността и рискът са постоянни величини, неподходящи за тези, които лесно се влияят от колебанията на пазара или манталитета на общността.

20.04.2024 19:00 2 мин. четене

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

20.04.2024 15:43 1 мин. четене

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

20.04.2024 14:09 1 мин. четене

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

20.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.