НАЧАЛО Биткойн

Как се представя MicroStrategy в сравнение с традиционните активи?

октомври 18, 2022 10:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как се представя MicroStrategy в сравнение с традиционните активи?

Последният бичи пазар на Биткойн (BTC) беше подхранен от институционални инвеститори, които натрупаха актива на исторически нива.

Сред забележителните институции е базираната в Съединените щати фирма за бизнес разузнаване MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), която инвестира в BTC.

След като започна акумулацията на водещата криптовалута, акциите на компанията отбелязаха печалби в сравнение с други традиционни инвестиционни продукти. В тази насока данните сочат, че откакто MSTR прие стандарта Биткойн на 10 август 2020 г., акциите са нараснали с 69.31% към 14 октомври.

През този период американският долар е имал второто най-високо представяне – 20.7%, следван от индекса S&P 500 – 6.6%. Други активи, които изостават от MicroStrategy, включват индекса NASDAQ (-5.89%), златото (-18.05%) и среброто (-36.95%).

MicroStrategy регистрира загуби след стандарта Биткойн

Въпреки представянето на акциите на MicroStrategy спрямо Биткойн обаче, компанията се оказа сред най-големите жертви на продължаващия крипто срив. През второто тримесечие на 2022 г. тя отчете тримесечни приходи от $122.1 милиона след прогноза за $126 милиона, при обща загуба от $918.1 милиона.

От загубите $917.8 милиона се дължат на притежаваните от компанията BTC. Към онзи момент натрупаните от MicroStrategy биткойни се оценяват на почти $3 милиарда, при стойност на придобиването от $3.975 милиарда.

Освен това, след загубите главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър напусна поста си, макар че остана в компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои срив на цената, сочат индикатори


Интересно е, че компанията продължи да купува по време на спада, като последната покупка на Биткойн се случи на 20 септември, когато компанията закупи допълнително 301 BTC на средна цена от $19,851 за монета, което възлиза на почти $6 милиона за цялата покупка.

Корелация на Биткойн с акциите

Струва си обаче да се спомене, че BTC се търгуваше в тандем с акциите, проявявайки историческа корелация, тъй като икономиката се бори с високата инфлация и повишаването на лихвените проценти. Това положение премести фокуса върху активи като щатския долар, като валутата се покачи до исторически нива, докато други световни валути спадаха.

Например силното представяне на долара спрямо световните фиатни валути накара инвеститорите да се обърнат към Биткойн като хедж. В същото време преминаването към най-голямата криптовалута беше възможност за инвеститорите да спечелят от арбитраж.

Междувременно Биткойн се опитва да се покачи над нивото от $20,000. Към момента на публикуване BTC се търгува на $19,500.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.