НАЧАЛО Биткойн

Корелацията на Биткойн със златото достигна 1-годишен връх

октомври 5, 2022 8:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корелацията на Биткойн със златото достигна 1-годишен връх

Корелацията на основните криптовалути с утвърдени класове активи отдавна се изучава от търговци и инвеститори, включително тази със златото.

Миналата седмица корелацията на Биткойн (BTC) със златото достигна най-високото си ниво за повече от година, сподели платформата за анализ на крипто пазара Kaiko Data в своя отчет, публикуван на 3 октомври.

Не бива да се забравя, че има някой външни фактори, които влияят на цените. Според доклада, както водещият дигитален актив, така и благородният метал са претърпели значителни спадове през тази година.

След като през първото тримесечие на годината се възползва силно от конфликта между Русия и Украйна, златото загуби всичките си печалби и в момента е с 10% по-надолу от началото на годината. Биткойн също отбеляза двуцифрен спад през тази година, повлечен от затягането на паричната политика в световен мащаб.

Наред с това златото не успя да действа като сигурен актив, от който се очаква да запази или увеличи стойността си в периоди на икономически спад, въпреки че базисната инфлация остава трайно висока.

Биткойн и златото спрямо долара

Въпреки че през по-голямата част от годината корелацията между двете суровини е била незначителна, платформата обясни, че укрепването на долара сега оказва отрицателно въздействие върху тях, като в резултат на това корелацията помежду им се увеличава.

През изминалата година Биткойн беше предимно некорелиран със златото, като корелацията му се колебаеше между -0.2 и +0.2. Тъй като обаче щатският долар продължава да укрепва, корелацията между двата актива се промени. Това оказва отрицателно влияние както върху криптовалутата, така и върху златото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?


Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от малко над $20,100 – като бележи ръст от 2.7% последните 24 часа и около 8% за последната седмица.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене