НАЧАЛО Биткойн

Корелацията на Биткойн със златото достигна 1-годишен връх

октомври 5, 2022 8:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корелацията на Биткойн със златото достигна 1-годишен връх

Корелацията на основните криптовалути с утвърдени класове активи отдавна се изучава от търговци и инвеститори, включително тази със златото.

Миналата седмица корелацията на Биткойн (BTC) със златото достигна най-високото си ниво за повече от година, сподели платформата за анализ на крипто пазара Kaiko Data в своя отчет, публикуван на 3 октомври.

Не бива да се забравя, че има някой външни фактори, които влияят на цените. Според доклада, както водещият дигитален актив, така и благородният метал са претърпели значителни спадове през тази година.

След като през първото тримесечие на годината се възползва силно от конфликта между Русия и Украйна, златото загуби всичките си печалби и в момента е с 10% по-надолу от началото на годината. Биткойн също отбеляза двуцифрен спад през тази година, повлечен от затягането на паричната политика в световен мащаб.

Наред с това златото не успя да действа като сигурен актив, от който се очаква да запази или увеличи стойността си в периоди на икономически спад, въпреки че базисната инфлация остава трайно висока.

Биткойн и златото спрямо долара

Въпреки че през по-голямата част от годината корелацията между двете суровини е била незначителна, платформата обясни, че укрепването на долара сега оказва отрицателно въздействие върху тях, като в резултат на това корелацията помежду им се увеличава.

През изминалата година Биткойн беше предимно некорелиран със златото, като корелацията му се колебаеше между -0.2 и +0.2. Тъй като обаче щатският долар продължава да укрепва, корелацията между двата актива се промени. Това оказва отрицателно влияние както върху криптовалутата, така и върху златото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?


Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от малко над $20,100 – като бележи ръст от 2.7% последните 24 часа и около 8% за последната седмица.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.