НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy не спират – компанията купува още 300 биткойна

20.09.2022 16:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy не спират – компанията купува още 300 биткойна

След тежкият уикенд за крипто пазарите, в който голяма част от криптовалутите отбелязаха значителни спадове, MicroStrategy обявиха, че са направили поредната покупка на Биткойн (BTC).

MicroStrategy, американска фирма, предоставяща услуги за бизнес разузнаване, софтуер и облачни услуги, обяви поредната покупка на Биткойн (BTC) на фона на мечите настроения на крипто пазара.

Компанията е придобила 301 BTC на обща стойност $6 милиона, към момента на покупката.

Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, сподели новината в своя Twitter профил.

В публикацията се споменава, че към 19 септември 2022 г. компанията е придобила 130,000 BTC за общо $3.98 милиарда при средна цена на покупка от $30,639 за Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Стенли Дръкенмилър споделя тревожно предупреждение за пазарите


Съвсем наскоро, в проспект, подаден до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), се казва, че фирмата е сключила споразумение за продажба на акции на стойност до $500 милиона с евентуален стремеж към придобиване на повече BTC.

Майкъл Сейлър и MicroStrategy под прицела на властите

Както наскоро бе съобщено, прокурор от Вашингтон, окръг Комулбия е повдигнал нови обвинения срещу Майкъл Сейлър за предполагаеми данъчни измами.

Карл Ресин, въпросният прокурор каза следното:

Днес съдим Майкъл Сейлър – милиардер, изпълнителен директор в областта на технологиите, който е живял в окръга повече от десетилетие, но никога не е плащал никакви данъци за доходи в окръга – за данъчна измама.

Той обвини Сейлър, че е избегнал плащането на данъци на стойност над $25 милиона, дължими на Вашингтон, като е твърдял, че не е жител на столицата. Ресин добави, че прокуратурата „съди“ MicroStrategy за „заговорничество да помогне“ на Сейлър „да избегне данъците, които законно дължи“.

Към момента на публикува Биткойн (BTC) се търгува на цена $19,130 – което представлява ръст от малко над 1.6% за последното денонощие и близо 11% спад за последните 7 календарни дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Боец от UFC пожела да получи своя бонус в Биткойн

Ренато Мойкано, бразилският боец, постигна победа в битката си за UFC на 13 април и отправи нетрадиционно искане за бонуса си от $300,000: плащане в Биткойн (BTC).

14.04.2024 20:07 1 мин. четене

Масови разпродажби на крипто китовете преди спада на пазара

През последните 24 часа пазарът на криптовалути преживя значителни сътресения, като Етериум, Биткойн и различни алткойни се сблъскаха със значителна волатилност.

14.04.2024 10:00 2 мин. четене

Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

Биткойн понесе тежък удар, като стойността му буквално се срине за часове в събота вечерта, повличайки със себе си целия крипто паазр.

14.04.2024 7:00 2 мин. четене

Рязък спад в цената на Биткойн – над $600 милиона бяха заличени от крипто пазарите за час

Крипто пазарът е на червено като цените на повечето активи претърпяха резки двуцифрени спадове в рамките на последния час.

13.04.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.