НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy не спират – компанията купува още 300 биткойна

септември 20, 2022 16:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy не спират – компанията купува още 300 биткойна

След тежкият уикенд за крипто пазарите, в който голяма част от криптовалутите отбелязаха значителни спадове, MicroStrategy обявиха, че са направили поредната покупка на Биткойн (BTC).

MicroStrategy, американска фирма, предоставяща услуги за бизнес разузнаване, софтуер и облачни услуги, обяви поредната покупка на Биткойн (BTC) на фона на мечите настроения на крипто пазара.

Компанията е придобила 301 BTC на обща стойност $6 милиона, към момента на покупката.

Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, сподели новината в своя Twitter профил.

В публикацията се споменава, че към 19 септември 2022 г. компанията е придобила 130,000 BTC за общо $3.98 милиарда при средна цена на покупка от $30,639 за Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Стенли Дръкенмилър споделя тревожно предупреждение за пазарите


Съвсем наскоро, в проспект, подаден до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), се казва, че фирмата е сключила споразумение за продажба на акции на стойност до $500 милиона с евентуален стремеж към придобиване на повече BTC.

Майкъл Сейлър и MicroStrategy под прицела на властите

Както наскоро бе съобщено, прокурор от Вашингтон, окръг Комулбия е повдигнал нови обвинения срещу Майкъл Сейлър за предполагаеми данъчни измами.

Карл Ресин, въпросният прокурор каза следното:

Днес съдим Майкъл Сейлър – милиардер, изпълнителен директор в областта на технологиите, който е живял в окръга повече от десетилетие, но никога не е плащал никакви данъци за доходи в окръга – за данъчна измама.

Той обвини Сейлър, че е избегнал плащането на данъци на стойност над $25 милиона, дължими на Вашингтон, като е твърдял, че не е жител на столицата. Ресин добави, че прокуратурата „съди“ MicroStrategy за „заговорничество да помогне“ на Сейлър „да избегне данъците, които законно дължи“.

Към момента на публикува Биткойн (BTC) се търгува на цена $19,130 – което представлява ръст от малко над 1.6% за последното денонощие и близо 11% спад за последните 7 календарни дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене