НАЧАЛО Други

Майкъл Сейлър се оттегля от поста си в MicroStrategy

август 3, 2022 0:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Сейлър се оттегля от поста си в MicroStrategy

Майкъл Сейлър се оттегля от поста главен изпълнителен директор на MicroStrategy, фирмата за бизнес анализи, на която е съосновател през 1989 г.

Сейлър ще поеме ролята на изпълнителен председател, като ще се фокусира повече върху стратегията на компанията за придобиване на Биткойн (BTC) и други инициативи, свързани с най-голямата криптовалута.

Популярният Биткойн бик предаде щафетата на другия висш изпълнителен директор Фонг Ли, който е президент на компанията от юли 2020 г. Ле казва, че за него е „чест“ и „вълнение“ да застане начело на организацията.

Сейлър вярва, че разделянето на ролите на главен изпълнителен директор и председател ще даде възможност на компанията да преследва основните си корпоративни стратегии по по-ефективен начин. Той е начело на MicroStrategy повече от три десетилетия, като преминава през редица възходи и падения.

През 2000 г. Сейлър се прочу с това, че загуби $6 милиарда за един ден, след като Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ повдигна обвинения срещу компанията му. Компанията му успява да привлече вниманието, след като през август 2020 г. с изненадващ ход приема Биткойн за свой резервен актив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето крипто инвеститори продават – само богатите държат


MicroStrategy е най-големият корпоративен притежател на топ криптовалутата. През юни фирмата закупи Биткойн на стойност $10 милиона, въпреки продължаващия спад на цената. Сейлър многократно е защитавал стратегията на компанията за натрупване на Биткойн, след като дръзкият му залог пое в грешната посока.

През юни загубите на MicroStrategy, свързани с криптовалути, достигнаха внушителните $1 милиард. Акциите на компанията се понижиха с 2% след съобщението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене