НАЧАЛО Други

Майкъл Сейлър се оттегля от поста си в MicroStrategy

03.08.2022 0:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Сейлър се оттегля от поста си в MicroStrategy

Майкъл Сейлър се оттегля от поста главен изпълнителен директор на MicroStrategy, фирмата за бизнес анализи, на която е съосновател през 1989 г.

Сейлър ще поеме ролята на изпълнителен председател, като ще се фокусира повече върху стратегията на компанията за придобиване на Биткойн (BTC) и други инициативи, свързани с най-голямата криптовалута.

Популярният Биткойн бик предаде щафетата на другия висш изпълнителен директор Фонг Ли, който е президент на компанията от юли 2020 г. Ле казва, че за него е “чест” и “вълнение” да застане начело на организацията.

Сейлър вярва, че разделянето на ролите на главен изпълнителен директор и председател ще даде възможност на компанията да преследва основните си корпоративни стратегии по по-ефективен начин. Той е начело на MicroStrategy повече от три десетилетия, като преминава през редица възходи и падения.

През 2000 г. Сейлър се прочу с това, че загуби $6 милиарда за един ден, след като Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ повдигна обвинения срещу компанията му. Компанията му успява да привлече вниманието, след като през август 2020 г. с изненадващ ход приема Биткойн за свой резервен актив.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето крипто инвеститори продават – само богатите държат


MicroStrategy е най-големият корпоративен притежател на топ криптовалутата. През юни фирмата закупи Биткойн на стойност $10 милиона, въпреки продължаващия спад на цената. Сейлър многократно е защитавал стратегията на компанията за натрупване на Биткойн, след като дръзкият му залог пое в грешната посока.

През юни загубите на MicroStrategy, свързани с криптовалути, достигнаха внушителните $1 милиард. Акциите на компанията се понижиха с 2% след съобщението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Израел атакува Иран: Златото и петролът поскъпнаха

Според източници, запознати с въпроса, Израел е извършил нападение срещу Иран. Това се случва след съобщенията на иранските държавни медии в началото на петък, в които се посочва, че иранските сили са унищожили безпилотни самолети след неотдавнашния удар на Иран по Израел с дрон.

19.04.2024 8:11 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е най-голямата заплаха за съюза

Алиансът БРИКС е изправен пред предизвикателство поради ескалиращото напрежение между Китай и Индия.

19.04.2024 7:00 2 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на златото

Златото преживява рязък ръст на бичите настроения, тъй като цените му се покачват на графиките през април 2024 г. Само в сряда цената на златото се повиши с близо 18 пункта, което представляваше увеличение от 0.75% в рамките на 24 часа.

18.04.2024 18:15 2 мин. четене

Дългът на САЩ и Китай може да има тежки последици за глобалната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) призова правителствата на САЩ и Китай да предприемат действия за справяне с рязкото увеличаване на дълговете си, като предупреди за потенциални дълбоки последици за световната икономика и лихвените проценти, плащани от други държави.

18.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.