Home

Как изплащането на $16 милиарда от FTX може да повлияе на цените на Биткойн и Solana

06.07.2024 22:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как изплащането на $16 милиарда от FTX може да повлияе на цените на Биткойн и Solana

В ключов момент за света на криптовалутите FTX, борсата, която се разпадна през ноември 2022 г. под ръководството на осъдения Сам Банкман-Фрийд, е на път да изплати на клиентите си невероятните $16 милиарда.

Това развитие би могло да окаже сериозно въздействие върху цените на Биткойн (BTC) и Solana (SOL), като е възможно да доведе до значително увеличение на стойностите им.

Според крипто анализаторът Xremlin това значително парично изплащане вероятно ще върне голяма част от средствата обратно на крипто пазара, действайки като катализатор на растежа с напредването на годината.

Xremlin наскоро подчерта важността на това предстоящо разпределение, като посочи, че то ще включва връщане на $16 милиарда в брой на хора, които вече са част от екосистемата на криптовалутите.

Анализаторът очаква, че голяма част от тези пари ще бъдат реинвестирани на пазара, като по-специално ще бъдат насочени към различни токени, главно Биткойн и Solana. Този приток на средства би могъл да породи значителен натиск за покупка, което може да доведе до повишаване на цените на тези криптовалути.

Произходът на паричната инжекция от $16 милиарда

Това масивно вливане на парични средства произхожда от уреждането на отношенията на FTX с американските правителствени агенции. Като част от това споразумение бяха продадени активи, закупени с незаконно присвоени средства на клиенти. Тези активи включваха дялове в криптовалути, технологични компании, фондове за рисков капитал и недвижими имоти.

След продажбата на дяловете в стартъпа за изкуствен интелект Anthropic, в който FTX преди това беше инвестирала $500 милиона, закъсалата борса се сдоби с налични парични средства в размер на $6.4 милиарда. Тази цифра включва и активи, управлявани от длъжници и ликвидатори.

Въпреки това сред клиентите се наблюдава известно недоволство, тъй като вземанията на клиентите се уреждат въз основа на цените на криптовалутите от ноември 2022 г., когато FTX обяви фалит.

Например клиентите, които са имали в сметките си 10 ETH, ще получат около $12,000 в брой, което е значително по-малко от текущата стойност от около $30,000, като се има предвид, че ETH се търгува за около $3,000 към 6 юли 2024 г.

Въпреки тези оплаквания съдът придвижи напред плана за гласуване на кредиторите относно стратегията за ликвидация. Ако планът събере достатъчно гласове, ще се пристъпи към окончателното му одобрение от съда.

Потенциален скок в покупките на Биткойн, Етериум и Solana?

Важните дати, които трябва да се наблюдават, включват 16 август 2024 г., когато клиентите на FTX трябва да гласуват за плана за ликвидация при несъстоятелност, и 7 октомври 2024 г., когато съдия Джон Дорси ще вземе решение за одобрението му.

Ако предложеният план бъде одобрен, разпределянето на средства към клиентите се очаква да започне до края на третото тримесечие на 2024 г., което потенциално ще влее ликвидност на пазара за закупуване на токени. Този график съвпада и с изборите в САЩ, което може да доведе до повишена волатилност на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.