НАЧАЛО Други

FTX получи разрешение да ликвидира крипто на стойност $3.4 милиарда

септември 13, 2023 21:35 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX получи разрешение да ликвидира крипто на стойност $3.4 милиарда

FTX наскоро представи на съда по несъстоятелността преработена заповед, в която подробно се описват предложените насоки за продажбата и прехвърлянето дигитални ѝ активи в контекста на текущото производство по глава 11.

Преразгледаната заповед определя структуриран процес за инвестиционните консултанти, които постепенно да ликвидират сегменти от притежаваните от FTX криптовалути, с надзор от страна на кредиторите.

Съгласно подаденото заявление продажбата на активи като Биткойн и Етериум първоначално ще бъде ограничена до $50 милиона седмично през първите няколко седмици, а впоследствие ще бъде увеличена до $100 милиона седмично.

Предложен е по-строг контрол за дигиталните токени, свързани с неидентифицирани вътрешни лица. Преди продажбата на такива активи борсата е длъжна да предостави на кредиторите и на американския попечител 10-дневно предизвестие, а възраженията могат потенциално да доведат до блокиране на продажбата.

FTX също така иска одобрение да участва в договори за хеджиране на криптовалути чрез определен инвестиционен консултант. Понастоящем допустимите активи за хеджиране са ограничени до Биткойн и Етериум, а всяко разширяване би изисквало одобрение от кредиторите.

Дружеството е задължено да предоставя на кредиторите и регулаторните органи подробни двуседмични и месечни отчети за транзакциите с активи, салдата, доходността от залозите и пазарните прозрения. Освен това ще бъдат въведени редовни разговори за състоянието с участието на FTX, съветници и кредитори, за да се гарантира прозрачност.

Предложените продажби на активи могат да послужат като важен източник на вливане на капитал за изплащане на задълженията към кредиторите и клиентите на FTX.

Под новото ръководство FTX има за цел да засили приходите си чрез разширяване на бизнеса си с алгоритмична търговия. Дружеството съобщава, че разполага с паричен резерв от над $1.2 милиарда. Съдът по несъстоятелността ще разгледа предложените насоки за продажба на дигитални активи и ще определи тяхното одобрение.

Що се отнася до активите на FTX, неотдавнашен доклад от 11 септември дава представа за обширния портфейл, обхващащ различни криптовалути, недвижими имоти и ценни книжа. Според по-ранните документи FTX притежава дигитални активи на стойност над $3.4 милиарда.

Компанията също така поддържа значителен портфейл от по-малко известни токени, които не отговарят на праговете за ликвидност, както беше споменато в предишната статия. Значителният портфейл от рискови инвестиции на FTX се оценява на около $4.5 милиарда, включително партньорства с големи крипто компании като Kraken и SkyBridge.

Освен това FTX притежава луксозни недвижими имоти на Бахамите на стойност $200 милиона и ценни книжа на обща стойност $529 милиона, предимно чрез крипто продуктите на Grayscale. Остатъците от империята на Сам Банкман-Фрийд се оценяват на активи на обща стойност около $7 милиарда.

Ликвидирането на част от тези авоари в съответствие с предложените насоки за продажба може да помогне на FTX да възстанови финансовата си стабилност, след като на 11 ноември подаде молба за обявяване в несъстоятелност на фона на очевиден недостиг на ликвидност.

Независимо от това, компанията все още е изправена пред сложен процес на преструктуриране, като в момента тече посредничество между различни кредитори и заинтересовани страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.