НАЧАЛО Други

FTX и Сам Банкман-Фрийд: Пътят към успеха и противоречията

октомври 29, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX и Сам Банкман-Фрийд: Пътят към успеха и противоречията

Както бе съобщено на живо от CNN, Сам Банкамн-Фрийд, основателят на вече фалиралата крипто борса FTX спомена, че първоначално е предвиждал да продаде компанията на Binance още през 2019 г., когато той и съоснователят му Гари Уанг я стартираха.

Това се е дължало на вече наситения пазар на крипто борси и несигурността за придобиване на клиенти. Тази идея обаче бързо беше отхвърлена, тъй като Binance предпочете да разработи своята платформа за обмен вътрешно. В отговор на това Сам Банкман-Фрийд стана още по-решителен да направи нещо съществено от FTX, въпреки първоначалното предизвикателство да разшири клиентската си база.

По време на показанията си Банкман-Фрийд разкри, че намира за озадачаващи “философиите на дизайна” на някои борси по онова време. FTX се възползва от това, издълбавайки ниша за себе си. Борсата беше особено привлекателна за търговците с големи обеми поради по-ниските такси за търговия и усъвършенстваната система за управление на риска. Системата за управление на риска, която отговаряше за ликвидациите, вземаше предвид цялата сметка на търговеца, а не само конкретна сделка, когато ликвидираше позицията на клиента.

Междувременно Банкман-Фрийд продължи да твърди, че е невинен в начина, по който е управлявал FTX и Alameda Research. В отговор на въпрос на главния си адвокат Марк Коен той категорично отрече да е измамил когото и да било.

Според информацията, докато е давал показанията си, той се е опитал да оспори твърденията на свидетели като Уанг, Каролин Елисън и Нишад Синг. Той твърди, че те са имали по-голяма самостоятелност, отколкото са предполагали. Преди това близките му сътрудници прехвърлиха цялата отговорност върху него, твърдейки, че те просто са изпълнявали неговите директиви, тъй като той е имал пълен контрол.

По-специално, Елисън обвини Банкман-Фрийд, че я е инструктирал да участва в незаконни дейности, включително използването на средствата на клиентите на FTX за погасяване на задължения към кредитори и други цели.

Въпреки това младият предприемач изтъкна, че Каролин е била тази, която е контролирала Alameda Research. Той дори спомена, че когато е предложил да назначи друг съизпълнителен директор след оставката на Сам Трабуко, тя е отказала.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.