НАЧАЛО Други

FTX продаде останалите си акции в Anthropic за $450 милиона

02.06.2024 20:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX продаде останалите си акции в Anthropic за $450 милиона

През изминалата година активите на FTX бяха ликвидирани в рамките на усилията за пълно компенсиране на бившите клиенти на вече несъществуващата борса.

При последното развитие на събитията масата на несъстоятелността финализира продажбата на останалите си акции в стартиращата компания за изкуствен интелект Anthropic.

FTX получи $800 милиона от продажбата на акции на Anthropic

Съгласно последните документи за несъстоятелност, FTX е продала оставащите си акции в Anthropic, фирмата за изкуствен интелект, известна със своя чатбот Claude. Имуществото е продало последните 15 милиона акции на цена $30 на акция, което е довело до постъпления от над $452 милиона.

Водещ купувач в тази сделка е G Squared, фонд за рисков капитал, който придоби приблизително една трета (4.5 милиона.) от останалите акции за приблизително $135 милиона. Сред другите купувачи са Фонд FG-BLU и над дузина хедж фондове и инвестиционни фирми.

Забележително е, че тази последна продажба следва по петите предишна сделка отпреди малко повече от два месеца, по време на която борсата продаде по-голямата част от акциите си в Anthropic на същата цена от $30 на акция, генерирайки възвръщаемост от около $900 милиона. Кумулативно приходите от ликвидацията на акциите на FTX в Anthropic възлизат на около $1.3 милиарда.

Според неотдавнашен доклад на специалист по несъстоятелност разходите, свързани с производството по фалитът на FTX, са надхвърлили $700 милиона. Тези разходи обхващат съдебните и административните такси, направени през последните няколко години след фалита на борсата.

Докладът разкрива, че консултантската фирма Alvarez & Marsal се е превърнала в най-печелившата сред доставчиците на услуги, ангажирани от имуществото на FTX, като е фактурирала за услугите си значителна сума от $212 милиона. Непосредствено след нея се нарежда Sullivan and Cromwell, юридическият съветник на FTX, със сметка на обща стойност $202 милиона.

Особено внимание в доклада се обръща на фактурата, представена от главния изпълнителен директор на FTX Джон Рей, на обща стойност $5.6 милиона от началото на делото по несъстоятелност, изчислена при почасова ставка от $1,300.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.