НАЧАЛО Алткойни

Идеалното крипто портфолио според изкуствен интелект

01.04.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Идеалното крипто портфолио според изкуствен интелект

Използването на инструменти с изкуствен интелект (AI) за провеждане на инвестиционни проучвания представлява значително предимство за крипто инвеститорите, като им позволява да оптимизират резултатите.

Едно от потенциалните приложения включва използването на помощ от AI за съставяне на оптимален портфейл от криптовалути въз основа на конкретни критерии.

За да се разработи теоретичен портфейл от криптовалути за месец април бе потърсена помощ от три AI модела, като фокусът е върху създаването на евтин портфейл с най-висок потенциал за възвръщаемост на риска, като в същото време се мисли за диверсификация.

Интересно е, че въпреки разликите в процентите на разпределение, трите модела ChatGPT-4 Turbo API на OpenAI, Claude 3 Opus на Anthropic и Grok на xAI, посочиха сходни активи.

За основните криптовалути всички модели предложиха Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Chainlink (LINK).

Препоръка за диверсифициран портфейл от ChatGPT

ChatGPT-4 предостави изчерпателен отговор, въпреки че призна, че последната му актуализация е от април 2023 г., което може да повлияе на резултата. Платформата препоръча криптопортфейл, включващ смесица от утвърдени криптовалути, обещаващи алткойни и токени от нововъзникващи сектори като DeFi, NFT или Web3, като целта е да се намали рискът и да се използват различни пазарни възможности.

На Биткойн и Етериум бяха разпределени по 20%, а пет други криптовалути получиха 10% разпределение, а именно BNB Chain (BNB), Solana (SOL), Polkadot (DOT), Chainlink и Avalanche (AVAX).

Освен това ChatGPT-4 посъветва останалите 10% от бюджета да бъдат разпределени за спекулативен избор в рамките на обещаващ сектор.

Идеално крипто портфолио от Claude 3 Opus

Най-изчерпателният голям езиков модел (LLM) от Claude предложи идеален крипто портфейл, състоящ се от седем актива. В тази конфигурация Биткойн доминира с 40% разпределение, следван от Етериум с 25%.

Cardano (ADA) и DOT получиха по 10% разпределение, а LINK, Uniswap (UNI) и Cosmos (ATOM) бяха разпределени по 5%.

Пример за крипто портфейл от Grok AI

Grok препоръча 30%, 25% и 15% от общия бюджет да бъдат разпределени съответно за BTC, ETH и LINK. Интересно е, че той включи Dogecoin (DOGE) и Sponge V2 (SPONGE) с 10% инвестиция, докато UNI и Balancer (BAL) бяха разпределени по 5%.

Инвеститорите обаче не трябва да разглеждат тези препоръки като окончателни решения за изграждане на крипто портфейл.

Оптималното разпределение на инвестициите ще зависи от индивидуалните цели, толерантността към риска и текущите познания за пазара.

Освен това е важно да се признае, че тези AI модели могат да допускат грешки и биха могли да основават решенията си на остаряла информация, както отбелязват от ChatGPT.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои са най-разработваните алткойн проекти през април

Компанията за крипто анализ Santiment наскоро разкри кои алткойни са привлекли най-голямо внимание от разработчиците през последния месец.

24.04.2024 9:48 1 мин. четене

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.