НАЧАЛО Биткойн

Хонконгските крипто ETF регистрираха изходящи потоци в размер на $40 милиона

14.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконгските крипто ETF регистрираха изходящи потоци в размер на $40 милиона

В понеделник, 13 май, спот ETF-ите за Биткойн и Етериум в Хонконг претърпяха общ отлив от $39.3 милиона, според предварителните данни на Farside Investors.

Този отлив бележи най-високата стойност, откакто институционалните инвестиционни продукти бяха въведени на Хонконгската фондова борса на 2 май. Спот фондовете за Биткойн от емитентите Bosera, China Asset Management и Harvest общо загубиха $32.7 милиона, докато фондовете за Етериум от същите емитенти загубиха $6.6 милиона.

SoSoValue отчете нетно обратно изкупуване на 519.5 BTC за един ден, като дневният оборот възлизаше на $4.25 милиона. Понастоящем фондовете притежават 3,560 BTC на приблизителна стойност $222.5 милиона по текущи цени.

Сериозният отлив в понеделник обръща предишния положителен баланс на общия поток, който сега възлиза на отрицателна стойност от $20.9 милиона, ефективно заличавайки всички печалби от стартирането им.

Същевременно в САЩ Биткойн ETF-ите отбелязаха дневен приток от $66 милиона в същия ден. Този приток, воден от фонда FBTC на Fidelity с $38.6 милиона и следван от Bitwise BITB с $20.3 милиона, контрастира с предходните два търговски дни, в които продуктите бяха напуснати за $96 милиона.

GBTC на Grayscale също отбеляза нулев нетен поток за деня, тъй като изходящите потоци от него се забавиха. Откакто се превърна в спот ETF, фондът е загубил около 330,650 BTC, които се оценяват на около $20 милиарда по текущи цени.

Що се отнася до по-широкия крипто пазар, общата пазарна капитализация достигна $2.40 трилиона, отбелязвайки ръст от 2% за деня. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $61,780. Етериум демонстрира подобен модел, запазвайки ниво при $2,900.

Алткойните демонстрираха предимно печалби, като Solana, Dogecoin, Shiba Inu и Near Protocol бяха водещи в възстановяването около меме монетите.

Перспективите за крипто пазара остават повлияни от фактори като данните за инфлацията, като през последния месец пазарите преживяха тесни диапазони на фона на продължаващата консолидация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.