НАЧАЛО Биткойн

Милиардерът Тим Дрейпър води кръг на финансиране в малък Биткойн стартъп

14.05.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерът Тим Дрейпър води кръг на финансиране в малък Биткойн стартъп

Стартъп за Биткойн заеми, Zest Protocol, наскоро осигури финансиране от $3.5 милиона, ръководено от милиардера Тим Дрейпър.

Наред с Draper Associates, в кръга на финансиране участваха известни инвеститори като Binance Labs и Flow Traders, демонстрирайки нарастващо доверие в сектора на крипто заемите въпреки регулаторните предизвикателства от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC).

Zest Protocol се отличава от традиционните платформи за кредитиране, таргетирани от регулаторите, като работи по децентрализиран начин, според неговия основател Тайхо Онаш.

За разлика от централизираните институции, децентрализираните фирми улесняват peer-to-peer транзакциите без посредници, предлагайки на потребителите възможността да заемат своите BTC или да вземат заеми срещу тях, докато печелят пасивен доход, без да продават активите си.

Компанията планира да използва набраните средства, за да разшири обхвата на своята платформа по-късно тази година. Онаш подчерта консервативната стратегия за генериране на доходност на Zest, сигнализирайки за по-зрял подход в сравнение с конкурентите, които предлагаха изключително високи добиви по време на ранните етапи на крипто индустрията.

Тим Дрейпър изрази своя интерес към използването на Биткойн отвъд дългосрочното притежание, подчертавайки появата на една нова Биткойн икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.