НАЧАЛО Други

Главният изпълнителен директор на Ripple критикува регулациите на SEC

септември 3, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният изпълнителен директор на Ripple критикува регулациите на SEC

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) продължава да бъде подложена на строг контрол заради управлението на регулациите в областта на криптовалутите.

Известни фигури от сектора на криптовалутите обаче критикуват SEC, като твърдят, че действията ѝ възпрепятстват растежа на сектора.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, наскоро изрази опасенията си относно подхода на SEC, като го определи като прекалено рестриктивен и погрешен. Тези критики повтарят мненията, изразени по-рано от главния юридически директор на Ripple Стюарт Олдероти, който изтъкна неотдавнашните правни неуспехи на SEC и отрицателните реакции на съдебната система.

Коментарите на Олдероти последваха изявлението му, че SEC се сблъсква с предизвикателства в съдебните битки, като по-специално бе цитирано решението на апелативния съд, което принуди SEC да преразгледа отхвърлянето на заявлението на Grayscale за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

Това решение потенциално проправя пътя за одобряване на ETF-и, базирани на криптовалути, отбелязвайки забележителна промяна в позицията на SEC по отношение на такива финансови продукти.

Изявлението на Брад Гарлингхаус подчертава продължаващия правен спор между Ripple и SEC, тъй като те се подготвят за обжалване и съдебен процес. По-специално, съдът постанови, че токените XRP не са класифицирани като ценни книжа в някои случаи, което представлява частична победа за Ripple.

Въпреки това решението на SEC да обжалва повдигна въпроси относно регулаторния ѝ подход в бързо развиващия се пейзаж на дигиталните активи.

Освен това неотдавнашното одобрение на спот Биткойн ETF допринася за донякъде мистериозната репутация на SEC, тъй като тя все още не е разрешила такъв продукт в САЩ. След това решение нараства очакването, че одобрението на спот Биткойн ETF може да е предстоящо.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.