НАЧАЛО Биткойн

Одобрението на Биткойн ETF е неизбежно според бившият председател на SEC

септември 3, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Одобрението на Биткойн ETF е неизбежно според бившият председател на SEC

Бившият председател на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) Джей Клейтън представи информация за текущите заявления за спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), подадени от различни мениджъри на активи, включително BlackRock, WisdomTree и Ark Invest.

Въпреки предпазливия подход на SEC и постоянните забавяния, с които се сблъскват тези заявления, Клейтън твърдо вярва, че одобрението на Биткойн ETF е неизбежно.

По време на неотдавнашно интервю за CNBC Клейтън подчерта силното търсене от страна на инвеститорите на дребно и желанието на реномираните доставчици да предложат този инвестиционен продукт на широката общественост.

Въпреки че SEC изрази загриженост относно потенциалните пазарни манипулации, защитата на интересите на инвеститорите и осигуряването на сигурно съхранение на цифровите активи, както индустрията, така и инвеститорите с нетърпение очакват пробив.

Клейтън направи важно изявление по време на интервюто за CNBC, заявявайки: 

Очевидно е, че Биткойн не е ценна книга. 

Това разграничение е от решаващо значение, тъй като ценните книжа попадат в регулаторната компетентност на SEC.

Гледната точка на Клейтън подчертава уникалния характер на Биткойн като децентрализирана дигитална валута, която е спечелила благоволението на инвеститорите на дребно, търсещи достъп до този нововъзникващ клас активи.

Освен това Клейтън подчерта нарастващото търсене от страна на инвеститорите на дребно на експозиция към Биткойн чрез регулирани инвестиционни продукти. Той също така отбеляза ентусиазма на реномирани участници от финансовата индустрия да предлагат публично Биткойн ETF-и.

Сливането на инвеститорския интерес и желанието на надеждните доставчици да задоволят това търсене дава значителна подкрепа на твърдението на Клейтън, че одобрението на спот Биткойн ETF е почти сигурно.

Одобрението на такъв ETF би предоставило на инвеститорите на дребно по-достъпни и регулирани начини за инвестиране в Биткойн, което потенциално би стимулирало по-широкото приемане и по-широкото масово разпространение на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.