НАЧАЛО Други

Крипто пазарът ще достигне $50 трилиона пазарна капитализация според експерт

01.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарът ще достигне $50 трилиона пазарна капитализация според експерт

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Abra, Бил Бархидт предвижда през следващото десетилетие пазарната капитализация на дигиталните активи да достигне зашеметяващите $50 трилиона, което ще се дължи на един основен катализатор.

По време на скорошно интервю с Антъни Помплиано, ръководителят на платформата подчерта, че токенизацията на реални активи (RWA) притежава потенциала да изстреля пазарната капитализация на криптовалутите до над 1,900% от настоящата им стойност.

Бархидт доразви концепцията, заявявайки:

Наистина смятам, че ще видите как реалните активи се токенизират, особено започвайки извън САЩ, и ще имате всички тези инвестиционни услуги, които по принцип правят всички тях взаимозаменяеми, което означава, че мога да притежавам недвижими имоти, акции, облигации, родни криптовалути и всички те са взаимозаменяеми, защото са токени, които мога да търгувам или да заемам срещу тях.

Той подчерта още трансформиращото въздействие върху кредитните пазари, предвиждайки възможността за обединяване на активи като недвижими имоти, Биткойн и акции за получаване на един заем чрез отделно управлявана сметка с реална стойност. Разсъждавайки върху текущото състояние на пазара, експертът подчерта, че макар местните крипто холдинги като Биткойн, Solana и Етериум да набират популярност, секторът все още е в начален стадий в световен мащаб.

При настояща пазарна капитализация от $2.5 трилиона Бархидт прогнозира монументален скок до $50 трилиона през следващото десетилетие, а може би и по-рано. Той очаква този ръст да доведе до революция на кредитните пазари и да улесни достъпа до кредити на хората в развиващите се страни като Филипините и Индия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.