НАЧАЛО Други

Турция прекратява всякакви търговски взаимоотношения с Израел

03.05.2024 13:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Турция прекратява всякакви търговски взаимоотношения с Израел

Турция официално обяви намерението си да спре търговията с Израел, като според съобщенията турските официални лица са призовали за спиране на износа и вноса от страната от четвъртък, въпреки че все още няма официално съобщение по въпроса.

Това решение идва след решението на Колумбия да прекрати всички дипломатически отношения с Израел на фона на продължаващата военна офанзива в ивицата Газа. Спирането на търговията от страна на Турция следва ограниченията за износ, които бяха въведени през април.

Продължаващият конфликт в Газа продължава да привлича значително геополитическо внимание, което кара държавите да вземат страна и да реагират на развиващата се ситуация.

Въпреки че няма официално публично съобщение за това решение, турски служители, запознати с въпроса, са информирали за този ход.

С решението на Турция да се присъедини към редиците на държавите, които прекратяват отношенията си или отзовават посланиците си от Израел в условията на конфликта в Газа, списъкът на държавите, предприемащи подобни действия, продължава да расте. Израел реагира на тези действия с осъждане, като изрази неодобрение към Колумбия и други държави, които решиха да прекъснат връзките си на фона на конфликта в ивицата Газа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.