НАЧАЛО Алткойни

Ето коя е най-популярната криптовалута за разплащания

08.03.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя е най-популярната криптовалута за разплащания

Неотдавнашният скок в приемането на Лайткойн (LTC) като разплащателен протокол в BitPay изстреля криптовалутата до безпрецедентни висоти.

LTC достигна исторически връх (ATH) от приблизително 41% по отношение на доминирането си като опция за плащане в BitPay, един от водещите процесори за плащане с криптовалути. Този значителен етап подчертава забележителното представяне на Лайткойн, който изпреварва няколко други дигитални актива, включително Биткойн (BTC), което е забележителен напредък.

Плащанията с криптовалута набраха значителна популярност сред физически лица в различни региони и множество търговци.

Мнозина възприемат използването на дигитални активи като Биткойн, Dogecoin и Лайткойн за уреждане на транзакции като по-всеобхватна алтернатива на традиционните, скъпоструващи посредници. За да се гарантира спазването на нормативните изисквания, юрисдикциите са създали рамки и насоки за надзор на разрастващата се екосистема на крипто плащанията.

Воден от успеха на спот Биткойн ETF, наред с други фактори, Биткойн наскоро достигна нов ATH, надхвърляйки $69,200. Впечатляващите цифри, отчетени от емитентите на спот Биткойн ETF, като BlackRock и Fidelity, показват нарастващ интерес към BTC сред институционалните инвеститори.

Проучването на данните на BitPay обаче разкрива, че този интерес не се е превърнал изцяло в широко разпространено приемане като разплащателен протокол в рамките на екосистемата на Биткойн. Според данните, предоставени от доставчика на криптоплатежни услуги, Лайткойн се очертава като най-използваната криптовалута за уреждане на транзакции, като може да се похвали с доминация от 41.76%.

Доминацията на Биткойн в платежната екосистема възлиза на 24.36% от прогнозирания общ дял, което показва, че в този аспект той изостава значително от Лайткойн. Въпреки че данните сочат, че от юли до октомври 2023 г. използването на други криптовалути като възможности за плащане е надминало това на Лайткойн, едва през ноември LTC започва да придобива все по-голяма популярност, преди в крайна сметка да надмине другите криптовалути.

Графиката на BitPay също така показва, че използването на Етериум като алтернативен метод за плащане съставлява само 9%. Други дигитални активи, включени в списъка, включват Dogecoin с 6.8%, Polygon (MATIC) с 5.06%, Биткойн Кеш (BCH) с 5.59% и USD Coin (USDC) с 3.69%. Челната позиция на Лайткойн означава, че той е един от водещите дигитални активи, които печелят признание пред своите колеги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.