НАЧАЛО Биткойн

ИЗВЪНРЕДНО: Нов рекорд за цената на Биткойн за всички времена

05.03.2024 17:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Нов рекорд за цената на Биткойн за всички времена

След повече от две години Биткойн най-после надхвърли предишната си рекордна цена от $69,000 след изключителното начало на март месец.

Само преди 12 месеца флагманската криптовалута се търгуваше на цена от около $20,000 след целия срив на пазара на криптовалути в началото на 2022 година, причинен от колапса на Terra, фалита на топ крипто борсата FTX и редица други събития.

Сега, една година по-късно, цената на Биткойн отново се върна към рекордните си стойности, радвайки инвеститорите с невероятни печалби.

На 5 март около 17:00 ч. българско време, цената на Биткойн достигна нов исторически връх от $69,320 на американската борса Coinbase. Въпреки това към момента на публикуване, Биткойн се търгува на цена от $68,150 поради последвалите разпрождаби – това представлява ръст от близо 3% през последните 24 часа с обем на търговия от $77 милиарда. Само през изминалата седмица топ криптовалутата скочи с над 20%.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите достигна $2.56 трилиона като Биткойн представлява $1.335 трилиона от цялата екосистема.

В момента Индескът на страх и алчност показва “екстремна алчност” с резултат от 86, което може да означава, че пазарът на криптовалути вероятно “прегрява” и може да последва корекция.

Еднодневният технически анализ на TradingView също обрисува една изключително бича картина – обобщението и пълзящите средни сочат към “силна покупка” със съответно 17 и 14 сигнала, докато осцилаторите показват “покупка” с 3 сигнала.

Като цяло еуфорията, която цари в момента сред Биткойн инвеститорите, вероятно се дължи на наближаващото халвинг събитие, което се очаква през април. Доброто представяне на наскоро одобрените спот Биткойн ETF също играе важна роля във възходящото движение на цената на криптовалутата.

Независимо от бичите настроения, някои анализатори предполагат, че възходящия тренд може скоро да се изчерпа и да последва корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.