НАЧАЛО Алткойни

Ето кои криптовалути да следим тази седмица

ноември 28, 2022 16:30 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои криптовалути да следим тази седмица

Криптопазарът все още се опитва да продължи напред след срива на борсата FTX, който се отрази на стойността на повечето дигитални активи.

Широкоразпространените загуби отчасти подкопаха доверието в криптопазара като няколко актива регистрираха засилен натиск от страна на продавачите.

Въпреки спада на пазара, няколко алткойна се открояват, проявявайки потенциал да възстановят предишните си върхове. Всъщност, интересът към алткойните се дължи на случаите има на употреба. По-долу са представени ключовите алткойни, които да се наблюдават през седмицата, започваща на 28 ноември.

Лайткойн (LTC)

Лайткойн (LTC) регистрира засилен натиск за покупки като в един момент токенът надмина меме криптовалутата Шиба Ину (SHIB) по пазарна капитализация. Въпреки че LTC отдавна е определян като “скучен”, скорошният подем идва по-малко от една година преди халвинг събитието на мрежата. На 23 ноември над $1 милиарда се вляха в LTC в рамките на един ден, като активът отбеляза едногодишен ценови връх спрямо Биткойн (BTC).

Забележително е, че тъй като активът се насочва към нивото от $100, неотдавнашното му ценово движение възпроизведе предишната тенденция на рали само месеци преди халвинга. В този случай следващото намаляване на стойността на наградите от добив на LTC наполовина е насрочено за август 2023 г.

При сегашното положение Лайткойн се търгува на ниво от $72.5, след като достигна месечен връх от $82. Експертът по криптотърговия Rekt Capital заяви, че за да продължи ралито на LTC, активът трябва да се задържи над $67.

Освен това техническият анализ на LTC изглежда бичи като обобщението върви към “покупка” при 14, а пълзящите средни подкрепят “силна покупка” при 13 на дневните метрики на TradingView. На други места осцилаторите остават “неутрални” на ниво 9.

Dogecoin (DOGE)

Меме криптовалутата напоследък е в бичи тренд на фона на положителните новини около токена. Забележително е, че ралито дойде в момент, когато общността на DOGE предприема действия за придаване на по-голяма функционалност на актива. Съоснователят на Етериум (ETH) Виталик Бутерин и главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, планират да се обединят и да работят по надграждането на Dogecoin.

Мъск е твърд поддръжник на DOGE като неговите туитове за актива доведоха до покачване на цените. В същото време, откакто предприемачът придоби Twitter, се появиха спекулации относно евентуалната интеграция на DOGE с платформата.

Към момента на публикуване DOGE се търгува на цена от $0.94 като за последните 7 дни печалбата е около 23%. Скокът последва устойчив натиск за покупки, като DOGE регистрира пазарна капитализация от $12.5 милиарда.

В същото време общността на Dogecoin остава оптимистично настроена за перспективите на актива, като той може да се насочи към нивото от $1. Бичите настроения на общността се проявяват в това, че инвеститорите в DOGE са сред най-малко стресираните крипто притежатели на фона на устойчивите мечи условия.

От гледна точка на техническия анализ, DOGE проявява бичи настроения с обобщение, стоящо на “покупка” с оценка 13 в дневен план. Пълзящите средни са за “силна покупка” при 12, докато осцилаторите сочат към продажба на 2.

Cardano (ADA)

Перспективите на Cardano (ADA) са свързани главно с множеството устойчиви развития на мрежата. Част от разработките са съсредоточени около подобряването на основната технология на мрежата, разработването на портфейла Lace, наред с други. В същото време мрежата има над 1,000 изградени проекта, а 106 проекта са стартирани на Cardano.

Портфейлите ADA надхвърлят 3.7 милиона като само през ноември са добавени над 100,000 адреса. В същото време Cardano е регистрирала над 55 милиона транзакции, докато функцията за смарт договори има над 3,700 скрипта. В тази насока Cardano стартира и ресурсната страница Plutus dApp за разработчици.

Като цяло, развитието на мрежата се очаква да действа като критичен катализатор за възможното покачване на цената на ADA. Междувременно ADA се търгува на цена от $0.30 със седмични загуби от около 4%.

Освен това техническият анализ на ADA остава предимно мечи като обобщението на дневните метрики сочи към “продажба” на 15, докато пълзящите средни са за “силна продажба” на 14. Въпреки това осцилаторите са на неутрална територия с резултат 9.

Huobi Token (HT)

Токенът Huobi (HT) е на възходяща траектория като се противопоставя на общото движение на пазарните цени. Родният токен на борсата за криптовалути Huobi регистрира седмичен ръст от 30%, докато дневната графика показва спад от малко над 1%, като се търгува на цена от $6.27. Освен това устойчивият натиск от страна на купувачите доведе до това, че HT достигна пазарна капитализация от около $1.09 милиарда преди да спадне до около $960 милиона.

Струва си да се отбележи, че ралито на HT се ускори, след като стана ясно, че About Capital Management обяви закупуването на Huobi Global. Съгласно сделката About Capital ще контролира мажоритарния дял във фирмата. В същото време Джъстин Сън, основател на блокчейн системата DAO Tron, ще се присъедини като съветник към фирмата.

Забележително е, че бичите настроения около HT се проявяват при техническия анализ с оценка за “покупка” при 11, докато пълзящите средни сочат към същото с резултат 10. Осцилаторите са в зоната на продажба при 3.

Chainlink (LINK)

След като започна седмицата с несигурност и турбулентност, цената на LINK се възстанови, регистрирайки устойчив натиск от страна на купувачите, който се увенча със седмичен ръст от над 15%. Всъщност активът регистрира повишена мрежова активност като активните адреси скочиха до нови върхове. Печалбите дойдоха, след като Chainlink обяви серия от партньорства и интеграции с платформи, включително Cask Protocol и Shamba Network.

Освен това Chainlink се възползва от неотдавнашното падение на криптоборсата FTX като реши да предложи услуги за доказателство на резерви за затруднени търговски субекти. Въпреки че функцията беше стартирана преди почти две години, тя придоби популярност наскоро.

В момента LINK се търгува на цена от $6.79 като през последната седмица спечели почти 17% при пазарна капитализация от около $3.46 милиарда. Въз основа на неотдавнашното движение на цените, експертът по търговия с криптовалути Майкъл ван де Поуп отбеляза, че LINK трябва да удържи съпротивата около $7.05 и ще бъде на път да достигне $8.50.

Освен това обобщението на техническия анализ на Chainlink дава оценка “продажба” при 12, докато пълзящите средни и осцилаторите са в същата зона при резултат от съответно 9 и 3.

Като цяло, печалбите на подчертаните алткойни помагат на криптопазара да обърне нова страница след кризата с FTX, а перспективите на пазара също зависят от текущите макроикономически фактори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.