НАЧАЛО Други

Coinbase ще инвестира в укрепване на инфраструктурата си

20.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase ще инвестира в укрепване на инфраструктурата си

На фона на продължаващите прекъсвания на услугите в Coinbase Global Inc., борсата призна необходимостта от инвестиране в своята инфраструктура за ефективно справяне с проблема.

Изпълнителният директор Брайън Армстронг подчертава значението на подобряването на инфраструктурата за търговия, за да се смекчат прекъсванията, причинени от нарастващото търсене.

Армстронг подчерта, че обемите на търговия са надхвърлили очакванията, което е довело до системни сривове. Coinbase разшири капацитета си след одобрението на спот търговията с Биткойн ETF от SEC, но внезапният скок в цената на Биткойн доведе до повече от десетократно увеличение на трафика в рамките на един час, надминавайки прогнозите.

Прекъсването през февруари в Coinbase доведе до бърза загуба на до $100 милиарда от стойността на Биткойн само за 15 минути, причинявайки значителна нестабилност в крипто индустрията. Много потребители съобщиха, че виждат баланс от $0 в акаунтите си и борсата претърпя повторение на прекъсването малко след това.

Данните от Downdetector разкриват значително увеличение на докладите за проблеми, свързани с прекъсването на Coinbase за период от 24 часа, което съвпада с неотдавнашния исторически връх на Биткойн.

Крипто коментаторът MartyParty предположи, че зависимостта на Coinbase от по-лоши инструменти и крехки технологии, неподходящи за транзакции с голям обем, може да допринася за прекъсванията.

Армстронг подчертава необходимостта от подходящо финансиране за справяне с тези повтарящи се прекъсвания и разрешаването на основната причина за тези проблеми е от решаващо значение за възстановяване на доверието на потребителите.

Освен това Solana също претърпя множество прекъсвания през последните седмици. Въпреки предизвикателствата, Армстронг потвърди, че въвеждането на спот Биткойн ETF е било от полза за бизнеса на Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.