НАЧАЛО Други

Coinbase отново се срина след като Биткойн достигна $70,000

09.03.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Coinbase отново се срина след като Биткойн достигна $70,000

Неотдавнашният скок на стойността на Биткойн, който обикновено е повод за радост на инвеститорите, изглежда е предизвикал редица смущения в екосистемата на Coinbase, което е предизвикало не толкова ентусиазиран отговор от страна на потребителите.

Coinbase, известната американска борса за криптовалути, претърпя поредния срив на фона на издигането на Биткойн до нови рекордни стойности. Това е третият подобен инцидент само през последните две седмици.

Съобщения от потребители на Coinbase заваляха при изключването на платформата, като през последните 24 часа в Downdetector беше документиран значителен ръст на подадените сигнали за проблеми.

Коментатори от криптовалутната общност, като MartyParty, посочиха като основна причина за тези проблеми разчитането на Coinbase на недобра инфраструктура и технологии, непригодени за обработка на големи обеми на търговия.

MartyParty се застъпва за цялостно преразглеждане на технологичната рамка на платформата, като подчертава необходимостта от по-скалируеми решения, за да се предотвратят бъдещи смущения.

Това неотдавнашно прекъсване следва подобна техническа неизправност, която Coinbase претърпя само две седмици по-рано и която съвпадна с рязкото покачване на цената на Биткойн.

По време на този инцидент потребителите съобщиха, че виждат невярна информация за баланса по сметките си, което доведе до широко разпространена загриженост. Въпреки че Coinbase твърди, че е разрешила проблема бързо, по-късно се появиха съобщения за значителни загуби в пазарната капитализация на Биткойн, които се дължат на прекъсването.

Изобилстват спекулации относно естеството на тези прекъсвания, като някои членове на криптовалутната общност се питат дали те не са умишлени опити на Coinbase да овладее бързото издигане на Биткойн до нови върхове. Независимо от основната причина, сред потребителите се наблюдава нарастващ консенсус, че са необходими спешни мерки за справяне с тези повтарящи се смущения и за гарантиране на стабилността на платформата занапред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.