НАЧАЛО Биткойн

Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.

ноември 30, 2022 7:08 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Биткойн: Прогноза за 2025-2030 г.

Прогноза за цената на Биткойн: Приемането на BTC все още е домининантна тенденция в Австралия, където 61% от собствениците на криптовалути притежават BTC.

Това представлява най-големият дял от глобалната собственост на Биткойн. Експоненциалният темп на възприемане на блокчейн технологията накара експертна група да смята, че цената на BTC може да достигне $79,000 до 2025 г.

Въпреки значителните и дори катастрофални неотдавнашни неуспехи, този сценарий за темпа на приемане на криптовалутите може да ви изненада.

Криптовалутният индекс на Finder измерва растежа на криптовалутите в световен мащаб въз основа на проучване сред интернет потребители в 26 държави.

В него водеща е Индия с 28% притежание, следвана от Нигерия с 26%. Австралия се класира на пето място с дял от 20%, съответно след Виетнам (23%) и Хонконг (21%).

Готова ли е Австралия да се превърне в Биткойн център?

Юридически или физически лица, които купуват или продават Биткойн, са преживели значителни трудности. В същото време те са се доверили на държавите, които използват криптовалутите като средство за съхранение на стойност. В този случай изглежда, че това е Австралия.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Цена на Етериум: Прогноза за 2025 – 2030 г.


Доклад на Finder от октомври 2022 г. поставя Австралия в центъра на вниманието сред 26 държави, които са били анкетирани относно приемането на криптовалути. По отношение на криптовалутите, Биткойн (BTC) е най-предпочитаната, следвана от Етериум (ETH) и Dogecoin (DOGE).

Според доклада 61% от австралийските собственици на криптовалути притежават Биткойн, докато в световен план е 36%.

След Австралия, Гана заема второто място с дял от 58%, следвана от Нигерия с 48%. На другия полюс е Мексико, където 22% от притежателите на криптовалути твърдят, че притежават BTC.

Демографски данни и тенденции във възрастта

Сред анкетираните в Австралия 60% са мъже, а 40% са жени. Съществува голяма разлика в приемането на крипто между мъжете и жените.

(…) средно 36% са жени в сравнение с 64%, които са мъже. Най-голяма е разликата в Норвегия, където 75% от хората, които притежават криптовалути, са мъже. Виетнам е с най-близко съотношение между половете (притежателите на криптовалути са 54% мъже в сравнение с 46% жени).

Ето и таблицата, която показва тенденциите във възрастовата структура:

Прогноза за цената на Биткойн: Краткосрочна и дългосрочна

Сега идва забавната част за крипто ентусиастите. Проучването на Finder от октомври показва и прогнози за цената на BTC в краткосрочен и дългосрочен план.

В него 55 специалисти от индустрията (финтех/крипто) бяха анкетирани за това как ще се представи цената на Биткойн през следващото десетилетие. Ето и някои вълнуващи резултати:

Нашият панел смята, че Биткойн (BTC) ще струва $21,344 до края на 2022 г., преди да нарасне до $79,193 до 2025 г.

В същото време цената на Биткойн може да достигне $270,722 през 2030 г., според графиката по-долу.

Прогноза за цената на Биткойн около $21,000 със сигурност не е толкова впечатляваща, но изпъква като оптимистична на фона на интензивните мечи настроения.

Цената на Биткойн може да намери ново дъно в рамките на този мечи пазар. Нещо, което беше разумно разгледано в рамките на това проучване. Т.е. в най-високата си точка панелът „вижда BTC да достигне $24,013 през 2022 г., но също така прогнозира достигане на дъно до едва $15,283 в някакъв момент през тази година“.

Сривът на криптовалутите изигра значителна роля в спекулативния(те) сценарий(и).

Един от участниците в дискусията и главен изпълнителен директор на EXMO, Сергей Жданов, заяви:

Нищо фундаментално не се е променило за Биткойн, това е глобална капиталова криза и Биткойн е засегнат в краткосрочен план, но ще се възстанови; много други финансови активи няма да се възстановят.

Все още ли BTC се счита за средство за съхранение на стойност?

Със сигурност може да се твърди, че BTC се счита да запас от стойност. В подкрепа на флагманската криптовалута гласуваха 77% от участниците в дискусията, докато 19% заявиха обратното. Останалите 4% не бяха сигурни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Binance прехвърли над $2 милиарда към неизвестен портфейл


Освен това 46% от експертите казаха „Да“ на купуването на Биткойн, докато 44% са дългосрочните притежатели. В същото време 10% са продавачи.

Най-често срещаната причина, поради която нашите панелисти смятат, че е време да се купи BTC, е, че настоящата слабост на цената се дължи на макроикономическите фактори, които я натоварват, а не на фундаментална промяна в криптовалутата.

Биткойн продължава да бъде обект на внимателно разглеждане както в криптосферата, така и извън нея. Това е особено вярно за Австралия, предвид регулаторната несигурност в този регион и високите нива на инфлация.

В изявлението, ръководено от правителството начело с министър-председателя Антъни Албанес, се добавя:

В настоящия момент криптосекторът е до голяма степен нерегулиран и ние трябва да свършим известна работа, за да постигнем правилния баланс, така че да можем да приемем нови и иновативни технологии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене