Home

Цена на Етериум: Прогноза за 2025 – 2030 г.

28.11.2022 9:02 9мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Етериум: Прогноза за 2025 – 2030 г.

Според данни на Santiment най-големите адреси на Етериум китовете изкупуват ETH с невероятни темпове. Китовете, притежаващи ETH на стойност $10.9 милиона - $1.09 милиард, наскоро добавиха 947,940 ETH оценени на $1.03 милиарда в рамките на един ден.

През изминалата седмица имаше опасения относно движението на цената на Етериум (ETH), след като се появиха съобщения, че мрежата за криптовалути Genesis уж е забранила всички плащания и възстановявания на средства. След срива на FTX това може да е последното домино, което ще падне.

Понастоящем алткойнът се търгува на ниво от $1,181 като през последните два дни показва известна съпротива.

На ценовите графики се вижда втори опит за пробив на нивото на подкрепа от $1,220. Продавачите ще си възвърнат контрола върху тренда и може да удължат текущия низходящ тренд, ако дневната свещ затвори под гореспоменатата подкрепа.

Цената на Етериум може да преодолее това ниво и да се насочи към психологически важното ниво от $2,000 – в зависимост от състоянието на пазара и бичия импулс. Инвеститорите биха спечелили общо 44% от това движение, което показва, че именно тук възходящият потенциал на ETH е ограничен.

Като се има предвид всичко това, покупката на Етериум изглежда като разумна инвестиция в дългосрочен план. Повечето експерти имат положителни прогнози за ETH. Освен това по-голямата част от дългосрочните прогнози за цената на Етериум са оптимистични.

Защо прогнозите са важни?

Тъй като през последните години Етериум отбеляза феноменален растеж, не е изненадващо, че инвеститорите купуват толкова активно. Етериум набра сила, след като цената на Биткойн спадна през 2020 г., след продължителен период на стагнация през 2018 г. и 2019 г.

Интересно е, че голяма част от алткойн пазара остана неактивна дори след халвинг събитието. Един от малкото активи, които бързо вдигнаха оборотите, беше Етериум. До края на 2021 г. той нарасна с 200% спрямо върховите си стойности от 2017 г.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?


Етериум може да претърпи подобен скок благодарение на няколко ключови фактора. Един от тях е обновяването на мрежата на Етериум, по-конкретно преминаването към консенсусния механизъм за доказателство за залог. Друга причина е дебатът за токеномиката на алткойна. С преминаването към Етериум 2.0 токеномиката на екосистемата става още по-дефлационна. В резултат на това на пазара няма да има толкова много токени, които да отговорят на нарастващото търсене. Резултатът може да увеличи възходящата инерция на актива в бъдеще.

Цена и обем на търговия на Етериум (ETH)

Към момента на публикуване Етериум се търгува около $1,216. Ранните инвеститори обаче утроиха годишните си инвестиции благодарение на високата възвръщаемост.

Активността на спот пазара на ETH също се е увеличила, като преди време криптовалутата надмина BTC като най-търгуваната монета в Coinbase.

Въпреки че може да е трудно да се прогнозира цената на волатилната криптовалута, много експерти са единодушни, че през 2022 г. ETH може отново да премине нивото от $4,000. А според неотдавнашна прогноза на анализатора на Bloomberg Майк МакГлоун, цената на ETH ще приключи годината между $4,000 и $4,500.

Освен това, според доклад на Kaiko от 1 август, пазарният дял на ETH в обема на търговията ще достигне 50% паритет с този на Биткойн за първи път през 2022 г.

Според Kaiko през юли ETH е изпреварил Биткойн в резултат на значителни притоци на спот и деривативни пазари. На повечето борси се наблюдава този скок, което може да е индикация за завръщане на инвеститорите. Освен това нарастването на средния размер на търговията е точно обратното на наблюдаваното досега през низходящия тренд на 2022 г.

На 2 август откритият интерес (OI) на Етериум опциите на Deribit на стойност $5.6 милиарда надхвърли с 32% този на Биткойн на стойност $4.6 милиарда. Това беше първият път в историята, когато ETH надмина BTC на пазара на опции.

Всъщност мнозинството от крипто инфлуенсъри са настроени оптимистично към най-големия алткойн и очакват той да достигне невероятни върхове.

Ефектът от Сливането

Като се има предвид очаквания ефект от Сливането, Етериум се превърна в една от основните теми на разговор в крипто пространството. Алткойнът е най-търсената криптовалута в интернет по това време. Бързо разделяне на обема по пазарна капитализация на двете криптовалути ще разкрие, че относителният обем на Етериум всъщност е по-голям от този на Биткойн.

Както каза Едул Пател от Mudrex преди Сливането през септември:

Сливането ще завърши прехода на Етериум към PoS, което ще го направи изключително енергийно ефективен и удобен за извършване на плащания. Това само ще подпомогне масовите случаи на използване на Етериум като в крайна сметка ще повиши търсенето на токена ETH.

Според инвеститора и създател на изследователската и медийна организация за криптовалути Token Metrics Йън Балина:

Мисля, че ETH може да стигне до $8,000.

Нека сега да разгледаме какво казват известните платформи и анализатори за това къде според тях ще бъде Етериум през 2025 г. и 2030 г.

Прогноза за цената на Етериум през 2025 г.

Според Changelly най-малката очаквана цена на ETH през 2025 г. е $7,336 – а максималната – $8,985.

CoinDCX също така прогнозира, че ETH може да има сравнително успешна 2025 г., тъй като е възможно да няма утежняващи фактори за актива. Няма съмнение, че биковете могат да бъдат добре позиционирани и да запазят значителен възход през годината. Очаква се активът да достигне $11,317 до края на първата половина на 2025 г., независимо от възможните корекции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вижте прогнозата на трейдър купил Биткойн на $1


Не трябва да забравяте обаче, че все пак говорим за 2025 г. и много от тези прогнози се основават на успешното функциониране на Етериум 2.0. А това означава, че Етериум трябва да реши и проблемите си с високите такси за газ. Освен това глобалните регулаторни и законодателни рамки все още нямат достаъчно установен подход към криптовалутите.

Въпреки че са разработени по-нови и по-екологични технологии, анализаторите често твърдят, че предимството на Етериум да е сред първите големи проекти в пространството го е позиционирало за дългосрочен успех, въпреки силната конкуренция. Ценовите прогнози изглеждат достижими, тъй като на фона на настоящия преход на мрежата се очаква Етериум да се използва по-често от всякога при разработването на децентрализирани приложения (dApps).

Прогноза за цената на Етериум през 2030 г.

Changelly също така твърди, че цената на ETH през 2030 г. е оценена от специалисти в областта на криптовалутите след дългогодишен мониторинг на цените. Алткойнът се очаква да се търгува за минимум $48,357 и максимум $57,877. Така че средно можете да очаквате, че през 2030 г. цената на ETH ще бъде приблизително около $50,000.

Дългосрочните оценки на цената на Етериум могат да бъдат полезен инструмент за анализиране на пазара и за научаване на това как ключовите платформи предвиждат бъдещите развития да се отразят на ценообразуването.

Crypto-Rating например прогнозира, че до 2030 г. стойността на Етериум вероятно ще надхвърли $100,000.

Както главният изпълнителен директор на Pantera Capital Дан Морхед, така и основателят на deVEre Group Найджъл Грийн също прогнозират, че през следващите десет години цената на ETH ще достигне $100,000.

Активност на мрежата

Докато някои от тези инвеститори са започнали да инвестират в конкурентни токени с цел печалба, други го правят от предпазливост, за да хеджират портфейлите си. Това се потвърждава от волатилността, наблюдавана в показатели като дневни активни потребители и ценови действия на предполагаемите конкуренти на Етериум като Avalanche, Solana, Cardano.

След като Федералният резерв публикува протокола от заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) цената на ETH се повиши и проби над $1,200.

Етериум може да започне нов спад, ако не успее да се покачи над съпротивата от $1,300.

Съществува надеждата, че първият блокчейн със смарт договори ще оцелее в този труден период, въпреки всичко.

Що се отнася до Сливането, то е приветствано като голям успех от общността на Етериум. Бутерин цитира проучване на Джъстин Дрейк, според което “Сливането ще намали световното потребление на електроенергия с 0.2%”.

То също така намали времето за добив на един ETH блок от 13 на 12 секунди. Сливането бележи 55% от завършването на пътя на Етериум към по-голяма мащабируемост и устойчивост.

Годишният процент на предлагане на ETH рязко спадна през октомври, отчасти поради механизма за изгаряне на такси, известен като EIP-1559. Този механизъм изважда определено количество ETH от обращение всеки път, когато се извършва транзакция по веригата.

След Сливането се появиха и опасения за цензура в екосистемата на Етериум. Около половината от блоковете на веригата са съобразени с изискванията на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC).

Интересно е да се отбележи, че докато мнозина с нетърпение чакаха Сливането на алткойна и увеличаваха дяловете си в очакване на ценови скок, имаше група инвеститори, които не бяха уверени в успешното внедряване на актуализацията. Тези инвеститори залагаха на срив в процеса на разгръщане, надявайки се, че актуализацията ще се сблъска с проблеми.


СВЪРЗАНО: Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни


По-голямата част от прогнозите за цената на Етериум показват, че активът може да очаква огромен растеж през следващите години.

Ще успее ли Етериум да задмине Биткойн?

Според данни на Santiment активните адреси на Етериум са потънали до 4-месечно дъно като слабите ръце продължават да намаляват след Сливането, а незаинтересоваността е висока, тъй като цените са в застой.

17 октомври беше първият ден, в който в мрежата имаше по-малко от 400,000 адреса от 26 юни до въпросната дата. Какво става тогава с т.нар. “обръщане” (flippening)? Възможно ли е алткойнът да изпревари Биткойн в класациите в бъдеще? Според BlockchainCenter, ETH вече е надминал BTC по няколко ключови показателя.

Помислете например за броя на транзакциите и общите такси за транзакции. И по двата показателя ETH изпреварва BTC.

Под обръщане се разбира изпреварване по пазарна капитализация. Що се отнася до ETH, той е на 48.2% от пазарната капитализация на BTC.

По подобен начин интересът към ETH, измерен в Google търсения, е с над 76% по-нисък в сравнение с този на Биткойн.

Не забравяйте обаче, че през тези години много неща могат да се променят, особено на този силно волатилен пазар. Прогнозите на водещите анализатори варират значително, но дори и най-консервативните от тях подчертават, че може да видим прилични печалби за Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Solana проби $170, превъзхождайки Биткойн и Етериум

Solana (SOL) отново е във възход, преминавайки прага от $170, надминавайки Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) през изминалата седмица.

21.07.2024 7:30 1мин. четене

Цената на Dogecoin се покачва на фона на повишената активност на китовете

Наскоро Dogecoin рязко повиши стойността си, като привлече вниманието със значителна седмична печалба.

21.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.