НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Binance прехвърли над $2 милиарда към неизвестен портфейл

ноември 29, 2022 10:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Binance прехвърли над $2 милиарда към неизвестен портфейл

По данни на тракера на големи крипто транзакции WhaleAlert от Binance са прехвърлени BTC на стойност $2 милиарда.

В Twitter се съобщава, че 127,351 BTC на стойност $2,062,504,721 към момента на превода са били прехвърлени от борсата към неизвестен портфейл.

Това събра цяла поредица от спекулации сред крипто общността в Twitter, докато Биткойн регистрира близо 1.5% спад за последните 24 часа и се търгува на $16,220 към момента на писане на статията.

Отговаряйки на това, главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао се включи в Twitter, за да уточни, че BTC на стойност $2 милиарда са били преместени като част от проверката на доказателството за резерв. Според него одиторът се е нуждаел от изпращането на определена сума BTC, за да покаже как се контролират портфейлите на Binance.

Притесненията са следствие от факта, че след фалита на FTX се наблюдава значително изтегляне на средства от борсите като постепенно се преминава към самостоятелно попечителство.

Според Santiment резервът от Биткойн на борсите е спаднал до исторически минимум под рекордните 7%. Понастоящем само 6.95% от Биткойн се намират на борсите. Това се случва в момент, когато отливът на Биткойн от борсите през изминалата седмица достигна исторически максимум. Данните на Coinglass показват, че през последните седем дни от борсите са изтеглени цели 128,751 BTC.

Binance показва доказателство за резерви

След крахът на FTX няколко борси за криптовалути наскоро публикуваха своите доказателства за резерви. През изминалата седмица Binance обяви пускането на своята система за доказване на резерви като започна първо с Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Binance предостави скрийншот на салдата по сметките и резервите на Биткойн, в които се вижда, че борсата държи 582,485 BTC, докато потребителите ѝ имат нетен баланс от 575,742 BTC.

В последните събития, свързани с фалита на FTX, правителството на Бахамските острови критикува новия главен изпълнителен директор и служител по преструктурирането на FTX, Джон Джей Рей III, в ескалиращата борба за това, което е останало от рухналата империя на Сам Банкман-Фрийд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.