Home

Биткойн (BTC): Binance прехвърли над $2 милиарда към неизвестен портфейл

29.11.2022 10:17 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Binance прехвърли над $2 милиарда към неизвестен портфейл

По данни на тракера на големи крипто транзакции WhaleAlert от Binance са прехвърлени BTC на стойност $2 милиарда.

В Twitter се съобщава, че 127,351 BTC на стойност $2,062,504,721 към момента на превода са били прехвърлени от борсата към неизвестен портфейл.

Това събра цяла поредица от спекулации сред крипто общността в Twitter, докато Биткойн регистрира близо 1.5% спад за последните 24 часа и се търгува на $16,220 към момента на писане на статията.

Отговаряйки на това, главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао се включи в Twitter, за да уточни, че BTC на стойност $2 милиарда са били преместени като част от проверката на доказателството за резерв. Според него одиторът се е нуждаел от изпращането на определена сума BTC, за да покаже как се контролират портфейлите на Binance.

Притесненията са следствие от факта, че след фалита на FTX се наблюдава значително изтегляне на средства от борсите като постепенно се преминава към самостоятелно попечителство.

Според Santiment резервът от Биткойн на борсите е спаднал до исторически минимум под рекордните 7%. Понастоящем само 6.95% от Биткойн се намират на борсите. Това се случва в момент, когато отливът на Биткойн от борсите през изминалата седмица достигна исторически максимум. Данните на Coinglass показват, че през последните седем дни от борсите са изтеглени цели 128,751 BTC.

Binance показва доказателство за резерви

След крахът на FTX няколко борси за криптовалути наскоро публикуваха своите доказателства за резерви. През изминалата седмица Binance обяви пускането на своята система за доказване на резерви като започна първо с Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Binance предостави скрийншот на салдата по сметките и резервите на Биткойн, в които се вижда, че борсата държи 582,485 BTC, докато потребителите ѝ имат нетен баланс от 575,742 BTC.

В последните събития, свързани с фалита на FTX, правителството на Бахамските острови критикува новия главен изпълнителен директор и служител по преструктурирането на FTX, Джон Джей Рей III, в ескалиращата борба за това, което е останало от рухналата империя на Сам Банкман-Фрийд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Големи количества Биткойн отиват към борсите – каква е причината?

Напоследък се наблюдава ръст на Биткойн наличноститена борсите, като по данни на Glassnode през последния месец на борсите са прехвърлени около 64,000 BTC, което се равнява на около $4.1 милиарда.

19.07.2024 11:30 1мин. четене

Биткойн: Ще бъде ли обявен от Тръмп за стратегически резерв на САЩ?

Говори се, че бившият президент и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обяви Биткойн за „стратегически резервен актив“ на крипто конференция в Нашвил по-късно този месец. Този потенциален ход може да отбележи значителна промяна във финансовата стратегия на САЩ.

19.07.2024 10:00 2мин. четене

Приключи ли корекцията в цената на Биткойн?

Крипто стратег, който точно прогнозира корекцията преди халвинга, сега смята, че BTC навлиза във възходящ тренд.

19.07.2024 9:30 1мин. четене

Биткойн ще достигне $110,000 при следващото голямо рали

Очаква се водещата криптовалута да достигне $110,000 при следващото си голямо рали въпреки продължаващите опасения за тенденцията на „по-ниски върхове и по-ниски дъна“ на BTC графиката.

19.07.2024 8:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.