НАЧАЛО Биткойн

Celsius получи разшрешение да продаде добитите си Биткойни

август 18, 2022 8:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius получи разшрешение да продаде добитите си Биткойни

Бизнесът за добив на Биткойн (BTC) на криптозаемодателят Celsius беше спорен въпрос по време на процедурата по несъстоятелност, но фирмата получи одобрение да добива и продава BTC, за да поддържа дейността си.

По време на втория ден на изслушването във вторник американският съдия по несъстоятелността Мартин Глен изрази загриженост, че криптодобивния бизнес няма да бъде печеливш веднага, тъй като компанията първо трябва да направи инвестиции, които да ѝ помогнат да работи с оптимален капацитет. Но той призна, че всичко казано дотук е бизнес решение на компанията – което съдилищата по несъстоятелност не са склонни да отхвърлят.

„В основата си това е бизнес решение. То може да е много погрешно, но ще видим“, каза Глен.

Съобщава се, че Celsius е укротила съпротивата на комитета на кредиторите, като е изменила предложението си, за да уточни, че приходите от продажбите на BTC ще бъдат отделени от паричните средства за дейността на компанията.

Министерството на правосъдието обаче все още се противопоставя на плана. Преди одобрението на съдия Глен процесуалният представител на Министерството на правосъдието Шара Корнел твърди, че операцията не е достатъчно ясна, за да бъде одобрена.

„Това, което наистина ни интересува в този случай, е прозрачността, а ние нямаме такъв вид видимост на криптодобивните операции“, каза тя. „Например в момента нямаме представа какви са разходите на длъжниците, свързани с комуналните услуги, за експлоатацията на тези майнинг ригове.“

Отделно от това, по време на изслушването Celsius заяви, че е получила множество предложения за парични инжекции, за да финансира процеса на преструктуриране. Предвижда се фирмата да се върне в съда на 1 септември за одобрение на тръжната процедура.

По-голяма дупка в счетоводния баланс, бързо изгаряне на парични средства

По-рано по време на делото Celsius заяви, че очаква криптодобивният бизнес да бъде ключов за усилията й за преструктуриране, след което получи разрешение да похарчи $5.2 милиона за строителство и внос, свързани с бизнеса.

Celsius притежава 80,850 броя ригове за добив на BTC, но само половината от тях са в експлоатация. Към 13 юли компанията е добивала средно по 14.2 BTC (~$341,634) на ден. Тя очаква да генерира 10,118 BTC през тази година и 15,000 BTC през следващата година. Добивът като цяло се влияе от волатилността на Биткойн и не винаги е печеливш.

Преди да подаде молба за обявяване в несъстоятелност, Celsius планираше да разшири своите платформи за добив до 120,000 през тази година. Преди това тя е използвала продажбите на добития Биткойн, за да финансира бизнес операции и да си осигури междуфирмен заем с компанията майка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Celsius се очертава да фалира до октомври


С напредването на делото финансовите проблеми на Celsius стават все по-тревожни. След като първоначално разкри дупка от $1.2 милиарда в счетоводния си баланс, сега фирмата заяви, че дефицитът ѝ всъщност е повече от два пъти по-голям.

В съдебен документ, подаден на 14 август, се посочва, че тя очаква да изгори значително парични средства през следващите три месеца, което ще я остави с отрицателен паричен поток от близо $34 милиона за това тримесечие.

Преди втория ден на изслушването тексаските регулаторни органи и официалният комитет на кредиторите на заемодателя повдигнаха въпроси относно начина, по който Celsius планира да монетизира бизнеса.

„Облекчението, което Celsius поиска, е толкова широко, че те биха могли да осребрят монетите и да използват приходите по всякакви начини“, заяви Дан Бесикоф, партньор в адвокатската кантора Loeb & Loeb.

Адвокатът на Celsius Рос Квастениет обаче заяви, че „независимо дали хората са съгласни с това или не, това беше нашата бизнес преценка“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене