НАЧАЛО Други

Ripple проявяват интерес към изкупуване на активи от Celsius

август 11, 2022 9:42 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple проявяват интерес към изкупуване на активи от Celsius

Съобщава се, че базираният в Сан Франциско финтех гигант Ripple се интересува от закупуването на активи от фалиралата платформа за крипто кредитиране Celsius.

Според доклад на Reuters, говорител на Ripple е заявил, че компанията търси да види дали има синергия между нея и активите на Celsius.

Говорителят е отказал да каже дали Ripple иска да придобие Celsius директно.

Интересуваме се да се запознаем с Celsius и нейните активи, както и дали някои от тях биха могли да бъдат от значение за нашия бизнес… Ripple продължава да расте експоненциално [през последните сътресения на криптопазара и] активно търси възможности за сливания и придобивания, за да мащабира стратегически компанията.

Миналия месец Celsius подаде молба за обявяване в несъстоятелност, след като спря всички тегления от платформата си. В базирания в Ню Йорк съд по несъстоятелност компанията разкри дефицит от $1,190,000,000 в баланса си между активите и пасивите.

Неотдавна Celsius предложи на потребителите си възможността или да получат пари в брой с неуточнена отстъпка, или да “останат лонг” върху своите крипто активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн


Месеци след срива на Celsius комитет, представляващ потребителите на платформата, започна разследване на ситуацията, включително със специален фокус върху главния изпълнителен директор Алекс Машински, който според комитета е направил неверни твърдения за бизнес модела на компанията.

Тези твърдения бяха повторени от Машински, който многократно обещаваше на клиентите в своите публични видеоклипове и съобщения, че средствата им са в безопасност, че Celsius има адекватни капиталови резерви и стабилни протоколи за управление на риска и че потребителите могат да изтеглят монетите си по всяко време.

Уверенията на Celsius се оказаха празни и фалшиви обещания. На 12 юни 2022 г. Celsius инициира “пауза” и спря всички тегления на притежателите на сметки поради “екстремни пазарни условия”. След това Celsius, която преди това се бе застъпила за своята прозрачност, до голяма степен замълча…

Комитетът вече започна това разследване и ще работи, за да гарантира, че причините за исковете срещу Машински и други лица са запазени и преследвани в полза на имуществото на длъжниците и избирателите на Комитета.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

На 31 май екипът на мултиверижния протокол Multichain направи съобщение, в което заяви, че среща трудности да се свърже със своя главен изпълнителен директор, който е идентифициран само като “Zhaojun”.

юни 1, 2023 9:00 2 мин. четене

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.