НАЧАЛО Други

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

В съдебните документи, подадени на 14 август, Celsius съобщи, че очаква нетният ѝ паричен поток да достигне отрицателна стойност от -$137.2 милиона до края на октомври 2022 г.

Celsius продължава със затрудненията

Към 29 юли 2022 г. Celsius съобщава, че дължи общо $6.7 милиард в задължения за токени. В момента кредиторът разполага с $3.8 милиарда в токенови активи, включително $761 милиона от собствения си токен CEL, което поставя дефицита му на $2.84 милиарда.

Заемодателят планира да натрупа $85.4 милиона оперативни разходи до края на октомври, включително $13.9 милиона за заплащане на служителите и $57.3 милиона за операции по добив на криптовалути, които главният изпълнителен директор Алекс Машински се надява, че ще генерират достатъчно приходи за компанията в бъдеще.

Само разходите за преструктуриране ще струват на Celsius $33.5 милиона.

Celsius очаква ликвидността ѝ да спадне до отрицателна стойност от -$33.9 милиона до края на октомври.

Продажба на Биткойн

Плановете на Машински за криптодобивния бизнес на Celsius, които да помогнат на фирмата да си стъпи на краката, не се приемат добре от регулаторните органи или кредиторите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Revolut получи одобрение да предлага крипто услуги в Европа


Съветът по ценни книжа на щата Тексас (TSSB) заяви по-рано този месец, че не желае Celsius да продължи с продажбата на добитите BTC, тъй като кредиторът не е успял да очертае как планира да облагодетелства кредиторите, като се освободи от криптовалутите си.

Освен това официалният комитет, представляващ необезпечените кредитори на Celsius, предприе действия за блокиране на опитите за продажба на добитата криптовалута, като в съдебно заявление от 11 август написа, че плановете на Celsius за монетизиране на бизнеса с добив са неясни.

Неделното съдебно заявление идва един месец след като Машински публикува декларацията си в подкрепа на подаването на молба за обявяване в несъстоятелност.

„Дружеството е взело решения, които в ретроспективен план се оказаха определени лоши“, се казва в декларацията от 14 юли 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене