НАЧАЛО Други

$1.19 милиарда дефицит в баланса на криптозаемодателят Celsius

юли 15, 2022 0:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$1.19 милиарда дефицит в баланса на криптозаемодателят Celsius

Криптозаемодателят Celsius Network разкри повече подробности за своя срив, включително че в баланса им има дефицит от $1.19 милиарда.

Към сряда платформата е притежавала активи на стойност около $4.3 милиарда срещу пасиви на стойност $5.5 милиарда, според съдебна документация. 

Celsius претърпя серия от неочаквани загуби, включително загубата на 35,000 ETH токена поради „изгубени ключове“ от StakeHound – доставчик на услуги за стейкинг.

Количеството дигитални активи на платформата нарасна по-бързо, отколкото компанията беше готова да пусне“, заяви главният изпълнителен директор Алекс Машински в декларация, в която подробно се описва пътят, довел Celsius до фалит. „В резултат на това компанията взе решения, които в ретроспективен план се оказаха определено лоши за разпределение на активите.“

В бъдеще Celsius може да продаде активи и да обмисли получаването на средства от стратегически или финансови инвеститори в замяна на акции след корпоративна реорганизация, се казва в документа. Celsius възнамерява също така да използва държаните от компанията BTC, като начин да се справи с недостига на средства.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Bitrue добавя 10 нови двойки за търговия срещу XRP

Компанията се опитва да получи нови ресурси от трети страни, но за да напредне в тези разговори, Celsius се нуждае от защита от кредитори, каза Машински. Celsius има около 1.7 милиона регистрирани потребители, включително приблизително 300,000 активни потребители със салда по сметки над $100.

Celsius изплати почти всички свои заеми и си осигури финансиране на стойност $108 милиона, обезпечено с $403 милиона в дигитални активи, от борсата за криптовалути FTX. По-голямата част от задълженията са свързани с потребителски сметки.

Компанията планира да участва в преговори с комитет от необезпечени кредитори, който вероятно ще включва предимно потребители, за да „изгради консенсус“ около бъдещия си план за възстановяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене