НАЧАЛО Други

Celsius се очертава да фалира до октомври

август 16, 2022 22:39 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius се очертава да фалира до октомври

Според последните документи на фирмата, изпадналият в затруднение Celsius Network е на път да свърши парите си до октомври.

Подадени на 14 август в съда по несъстоятелност на САЩ в Южния окръг на Ню Йорк, Celsius подчерта, че се очаква да достигне отрицателна ликвидност от приблизително $34 милиона до октомври 2022 г.

За платформата за кредитиране, в която бяха инвестирани личните спестявания на много хора и вторият най-голям пенсионен фонд в Канада, беше разкрита, че е в много по-лошо финансово състояние отколкото се предполагаше през юли.

Съдебните документи разкриха, че тримесечната прогноза за паричните потоци на Celsius, която показва рязко намаляваща ликвидност, индикира, че компанията ще изпита приблизително 80% спад на ликвидните средства от август до септември.

Прогнозата предвижда, че Celsius ще продължи да отчита отрицателен паричен поток и до октомври напълно ще изчерпи парите си. През следващите три месеца се очаква дружеството да натрупа отрицателен нетен паричен поток в размер на $137.2 милиона.

Предишни съдебни документи разкриват, че Celsius “управлява едно от най-големите минни предприятия в САЩ” и преди да подаде молба за обявяване в несъстоятелност, е имала планове за разширяване на дейността си за “добив на Биткойн чрез придобиване и въвеждане в експлоатация на допълнителни минни платформи“.

Тези констатации идват, след като миналия месец Reuters съобщи, че изпитващата затруднения платформа за крипто кредитиране е получила разрешение от съдията по несъстоятелността в САЩ Мартин Глен да изгради ново съоръжение за добив на Биткойн, като използва съществуващите средства в размер до $3.7 милиона, а допълнителна сума от $1.5 милиона е одобрена да бъде изразходвана за “мита и такси за внесени платформи за добив на Биткойн“.

Биткойн добива на Celsius

В документа се посочва, че Celsius добива приблизително 14.2 BTC на ден, като притежава 80,850 платформи за добив, от които 43,632 са действащи.
Количеството Биткойн, което компанията предвижда да добива всяка година, е обнадеждаващо. След като през 2021 г. е добила общо 3,114 BTC, Celsius прогнозира, че през 2022 г. ще добие повече от 10,100 BTC, а през 2023 г. ще се покачи стабилно до 15,000 BTC.

Въпреки че Celsius продължава дейността си по добив, при подаването на документи по глава 11 тя е прекратила монетизирането на генерираните монети, като компанията вече е “финансово ограничена“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Предстои Celsius да публикува месечен отчет на своя уебсайт. Последното изявление, което компанията пусна на 13 юли, беше оповестяване, че техният “силен и опитен екип” доброволно е подал молба по Глава 11. 

Компанията се аргументира, че целта е “да се предостави на компанията възможност да стабилизира бизнеса си“, за да “увеличи максимално стойността за всички заинтересовани страни“.

Докато мнозина спекулират с бъдещето на Celsius, миналата седмица от CryptoDnes съобщихме, че Ripple Labs “се интересува от потенциално закупуване на активите на фалиралия криптозаемодател Celsius network“.

Твърди се, че Goldman Sachs “обмисля” да подпомогне на Ripple в набирането на необходимия капитал за закупуване на цифровите активи, обвързани с изпитващия затруднения кредитор, според статия от 24 юни.

Съобщава се, че неназован източник споделил, че Goldman няма намерение да притежава цифровите активи, а по-скоро да действа от името на Ripple като брокер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.