НАЧАЛО Други

Celsius: Кога ще се състои наддаването за активите на компанията?

октомври 4, 2022 14:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius: Кога ще се състои наддаването за активите на компанията?

Затрудненият крипто заемодател Celsius Networks определи датата за провеждане на търг за своите активи. След като подаде молба за обявяване в несъстоятелност, много големи играчи, включително FTX U.S., проявиха интерес към придобиването на активите на Celsius.

Съгласно подадената в съда по несъстоятелността на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк документация от понеделник, Celsius Networks ще постави краен срок за подаване на оферти на 17 октомври, 16:00 ч. Ако е необходимо, ще проведе и търг на 20 октомври.

В заявлението се допълва също, че изслушването за продажбата ще се проведе на 1 ноември пред главния съдия по несъстоятелността на САЩ Мартин Глен. Сривът на Celsius Networks беше един от най-известните фалити в историята на криптовалутите.

Той започна със срива на екосистемата Terra, който заличи богатството на инвеститорите на стойност над $60 милиарда. Това допълнително доведе до падението на хедж фонда Three Arrows Capital (3AC), който има огромни позиции в LUNA. Каскадният ефект от същото се усети от Celsius Networks, които отпуснаха огромна сума на 3AC.

Както беше заявено, крипто борсата FTX беше един от първенците в наддаването за активите на Celsius. На фона на силния крипто срив през тази година FTX придобиваше някои от изпадналите в затруднение играчи в индустрията.

Министерството на правосъдието на САЩ възразява срещу възобновяването на тегленията от Celsius

Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се противопостави на предложението на Celsius да възобнови тегленията за избрани клиенти, както и да продаде своите стабилни монети. Celsius Networks замрази тегленията още в средата на юни, позовавайки се на огромни проблеми с ликвидността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации


От DoJ заявиха, че финансите на Celsius са били непрозрачни и този ход не трябва да се разглежда, докато на Celsius не бъде назначен подходящ независим експерт. Заедно с Министерството на правосъдието, други три регулаторни агенции също се противопоставиха на продажбата на стабилни монети от Celsius.

Те отбелязаха, че съществува риск Celsius да използва този капитал за възобновяване на дейността си, което би било нарушение на американските закони. В подадено миналата седмица заявление американският синдик към Министерството на правосъдието Уилям Харингтън се противопостави на идеята Celsius да възобнови своите тегления. Той заяви:

Мотивите са преждевременни и следва да бъдат отхвърлени до представянето на доклада на проверяващия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.