НАЧАЛО Други

Тегленията от Celsius трябва да останат замразени – синдик от САЩ

октомври 1, 2022 11:54 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тегленията от Celsius трябва да останат замразени – синдик от САЩ

Американски синдик, подчинен на Министерството на правосъдието, твърди пред съда, че Celsius не трябва да размразява сумите на клиентите си до провеждането на по-обстойно разследване.

Плановете на Celsius за възобновяване на тегленията може да се забавят поради възраженията на член на програмата за синдици на САЩ, която наблюдава управлението на делата за несъстоятелност.

На 1 септември Celsius поиска разрешение да освободи $225 милиона от своята програма за попечителство и да задържи сметките. Сега тази молба среща съпротива от страна на член на Програмата за синдици на САЩ към Министерството на правосъдието.

В съдебно заявление от 30 септември синдика на САЩ Уилям К. Харингтън възрази срещу плановете на Celsius да “възобнови тегленията за определени клиенти по отношение на определени активи”, държани в сметките на платформата.

Харингтън нарече плановете на Celsius да освободи тези средства “преждевременни”. Той добави, че искането на фирмата би довело до “импулсивно разпределение” на средствата.

Според него Celsius не трябва да може да освобождава средства, докато не бъде подаден доклад на експерт. В този доклад ще бъде описано подробно дали дружеството е смесвало средства и защо е имало промяна в предлагането на сметки през април 2022 г.

Харингтън твърди, че е невъзможно да се определи на колко кредитори трябва да им бъде платено, кои крипто активи се дължат и каква е дължимата сума.

След това той предупреди, че освобождаването на средства може “по невнимание да повлияе или да ограничи разпределенията към други кредитори”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CFTC погва още една платформа за крипто деривати


Във връзка с това в четвъртък регулаторните органи на Тексас и Върмонт се противопоставиха на плановете на Celsius да продаде стабилни монети на стойност $23 милиона. В подадената от Харингтън жалба също се възразява срещу тази продажба.

Celsius първоначално замрази тегленията на 12 юни тази година и седмици по-късно подаде молба за обявяване в несъстоятелност. Тези събития оставиха потребителите без достъп до техните криптовалути в продължение на три месеца.

Макар че клиентите може да са разочаровани, че тегленията може да се забавят допълнително, не е ясно дали възражението на американския синдик ще бъде одобрено от съда.

Въпросът ще бъде обсъден на изслушване на 6 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.