НАЧАЛО Други

Three Arrows Capital подава молба за обявяване в несъстоятелност в САЩ – ето защо

юли 3, 2022 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Three Arrows Capital подава молба за обявяване в несъстоятелност в САЩ – ето защо

Изпадналият в затруднено финансово положение крипто хедж фонд Three Arrows Capital подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 15 в Ню Йорк.

Според доклад на Bloomberg този ход ще защити активите му в САЩ, докато ликвидацията се извършва на Британските Вирджински острови, където съдът даде зелена светлина на Teneo Restructuring да извърши процеса.

Three Arrows Capital е основана от дългогодишните приятели Су Жу и Кайл Дейвис. И двамата са учили в Колумбийския университет, преди да работят за кратко за Credit Suisse. След това те основават Three Arrows Capital, която се оценява, че в пика си управлява активи в криптовалути на стойност до $10 милиарда.

Крипто хедж фондът продължи да инвестира в известни криптопроекти, като Avalance, Aave, BlockFi, Deribit, Balancer, Polkadot, Solana, Terra и Near са някои от тях.

В началото на май обаче Three Arrows Capital започна да изпитва финансови затруднения поради срива на LUNA и UST. 

В средата на юни Three Arrows Capital не успя да изпълни някои маржин колове и в крайна сметка бяха ликвидирани няколко от нейните позиции за търговия с Биткойн и Етериум.

Освен това оттогава няколко кредитори, като Voyager Digital, почукаха на вратата с искане Three Arrows Capital да изплати дълговете си. Така се стигна до заповедта за ликвидация, издадена от съда на Британските Вирджински острови по-рано тази седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарът вероятно ще се насочи нагоре докато традиционните активи падат – Д. Морхед


Говори се също, че съоснователят на хедж фонда се опитва да продаде своето сингапурско имение на стойност $35 милиона в резултат на продължаващите финансови сътресения, пред които е изправена Three Arrows Capital.

Навремето Су Джу беше привлякъл вниманието към крипто чрез своята теория за суперцикъла на Биткойн, която прогнозираше, че стойността на BTC може да продължи да се покачва до $2.5 милиона, ако успешно завладее значителна част от пазарния дял на златото като цифрово средство за съхранение на стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.