НАЧАЛО Други

Three Arrows Capital подава молба за обявяване в несъстоятелност в САЩ – ето защо

юли 3, 2022 17:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Three Arrows Capital подава молба за обявяване в несъстоятелност в САЩ – ето защо

Изпадналият в затруднено финансово положение крипто хедж фонд Three Arrows Capital подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 15 в Ню Йорк.

Според доклад на Bloomberg този ход ще защити активите му в САЩ, докато ликвидацията се извършва на Британските Вирджински острови, където съдът даде зелена светлина на Teneo Restructuring да извърши процеса.


Three Arrows Capital е основана от дългогодишните приятели Су Жу и Кайл Дейвис. И двамата са учили в Колумбийския университет, преди да работят за кратко за Credit Suisse. След това те основават Three Arrows Capital, която се оценява, че в пика си управлява активи в криптовалути на стойност до $10 милиарда.


Крипто хедж фондът продължи да инвестира в известни криптопроекти, като Avalance, Aave, BlockFi, Deribit, Balancer, Polkadot, Solana, Terra и Near са някои от тях.


В началото на май обаче Three Arrows Capital започна да изпитва финансови затруднения поради срива на LUNA и UST. 


В средата на юни Three Arrows Capital не успя да изпълни някои маржин колове и в крайна сметка бяха ликвидирани няколко от нейните позиции за търговия с Биткойн и Етериум.


Освен това оттогава няколко кредитори, като Voyager Digital, почукаха на вратата с искане Three Arrows Capital да изплати дълговете си. Така се стигна до заповедта за ликвидация, издадена от съда на Британските Вирджински острови по-рано тази седмица.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарът вероятно ще се насочи нагоре докато традиционните активи падат – Д. Морхед

Говори се също, че съоснователят на хедж фонда се опитва да продаде своето сингапурско имение на стойност $35 милиона в резултат на продължаващите финансови сътресения, пред които е изправена Three Arrows Capital.

Навремето Су Джу беше привлякъл вниманието към крипто чрез своята теория за суперцикъла на Биткойн, която прогнозираше, че стойността на BTC може да продължи да се покачва до $2.5 милиона, ако успешно завладее значителна част от пазарния дял на златото като цифрово средство за съхранение на стойност.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене