НАЧАЛО Други

Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации

октомври 4, 2022 13:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации

Облигациите представляват 58.1% от резервите на Tether, заяви в понеделник главният технически директор на компанията Паоло Ардоино.

През 2022 г. Tether многократно е подчертавала, че планира да подобри качеството на резервите си, отчасти чрез намаляване на количеството търговски ценни книжа. 

Към 30 септември тя е намалила наличностите си от търговски ценни книжа до по-малко от $50 милиона, сподели Ардоино в туит. Притежаваните от Tether американски държавни облигации са се увеличили с над 14% от 30 юни до миналия петък.

По-рано Tether сподели плановете си за намаляване на наличностите от търговски ценни книжа в условията на срива на Terra през май. Тогава тя имаше наличности в размер от $19.9 милиарда. Тази сума беше намалена с над 58% до 19 август, когато разкритията на Tether показаха притежание на търговски книжа от $8.5 милиарда.

Миналия четвъртък Binance преобразува всички съществуващи салда и нови депозити на стабилни монети USDC, USDP и TUSD в собствения си BUSD. В допълнение към това борсата прекрати търговията с двойки за трите стабилни монети срещу BUSD и Tether (USDT), както и срещу основните криптовалути, като BTC и ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие


Анализаторите на JPMorgan смятат, че това ще бъде от полза за Tether. 

“По наше мнение това решение вероятно ще засили значението на Tether във вселената на стабилните монети, която беше застрашена от USDC”, пишат те в изследователска бележка в сряда.

Tether работи в единадесет различни блокчейна, в сравнение с осемте на USDC, и годишният му дневен обем на търговия е много по-висок от USDC – или дори от BTC и ETH. Инвестиционната банка смята, че и двата факта са от полза за Tether.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.