НАЧАЛО Други

Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации

октомври 4, 2022 13:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации

Облигациите представляват 58.1% от резервите на Tether, заяви в понеделник главният технически директор на компанията Паоло Ардоино.

През 2022 г. Tether многократно е подчертавала, че планира да подобри качеството на резервите си, отчасти чрез намаляване на количеството търговски ценни книжа. 

Към 30 септември тя е намалила наличностите си от търговски ценни книжа до по-малко от $50 милиона, сподели Ардоино в туит. Притежаваните от Tether американски държавни облигации са се увеличили с над 14% от 30 юни до миналия петък.


По-рано Tether сподели плановете си за намаляване на наличностите от търговски ценни книжа в условията на срива на Terra през май. Тогава тя имаше наличности в размер от $19.9 милиарда. Тази сума беше намалена с над 58% до 19 август, когато разкритията на Tether показаха притежание на търговски книжа от $8.5 милиарда.

Миналия четвъртък Binance преобразува всички съществуващи салда и нови депозити на стабилни монети USDC, USDP и TUSD в собствения си BUSD. В допълнение към това борсата прекрати търговията с двойки за трите стабилни монети срещу BUSD и Tether (USDT), както и срещу основните криптовалути, като BTC и ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие


Анализаторите на JPMorgan смятат, че това ще бъде от полза за Tether. 

„По наше мнение това решение вероятно ще засили значението на Tether във вселената на стабилните монети, която беше застрашена от USDC“, пишат те в изследователска бележка в сряда.

Tether работи в единадесет различни блокчейна, в сравнение с осемте на USDC, и годишният му дневен обем на търговия е много по-висок от USDC – или дори от BTC и ETH. Инвестиционната банка смята, че и двата факта са от полза за Tether.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене