НАЧАЛО Други

Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации

04.10.2022 13:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Резервите на Tether се състоят предимно от държавни облигации

Облигациите представляват 58.1% от резервите на Tether, заяви в понеделник главният технически директор на компанията Паоло Ардоино.

През 2022 г. Tether многократно е подчертавала, че планира да подобри качеството на резервите си, отчасти чрез намаляване на количеството търговски ценни книжа. 

Към 30 септември тя е намалила наличностите си от търговски ценни книжа до по-малко от $50 милиона, сподели Ардоино в туит. Притежаваните от Tether американски държавни облигации са се увеличили с над 14% от 30 юни до миналия петък.

По-рано Tether сподели плановете си за намаляване на наличностите от търговски ценни книжа в условията на срива на Terra през май. Тогава тя имаше наличности в размер от $19.9 милиарда. Тази сума беше намалена с над 58% до 19 август, когато разкритията на Tether показаха притежание на търговски книжа от $8.5 милиарда.

Миналия четвъртък Binance преобразува всички съществуващи салда и нови депозити на стабилни монети USDC, USDP и TUSD в собствения си BUSD. В допълнение към това борсата прекрати търговията с двойки за трите стабилни монети срещу BUSD и Tether (USDT), както и срещу основните криптовалути, като BTC и ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие


Анализаторите на JPMorgan смятат, че това ще бъде от полза за Tether. 

“По наше мнение това решение вероятно ще засили значението на Tether във вселената на стабилните монети, която беше застрашена от USDC”, пишат те в изследователска бележка в сряда.

Tether работи в единадесет различни блокчейна, в сравнение с осемте на USDC, и годишният му дневен обем на търговия е много по-висок от USDC – или дори от BTC и ETH. Инвестиционната банка смята, че и двата факта са от полза за Tether.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.