Home

Celsius: Директорите теглят $42 милиона преди фалита

06.10.2022 20:40 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius: Директорите теглят $42 милиона преди фалита

Според наскоро публикувани съдебни документи трима топ мениджъри от бизнеса на Celsius с криптокредити са изтеглили криптовалута на обща стойност $56,12 милиона между май и юни 2022 г.

Тегленето се е случило точно преди компанията да прекрати тегленията и да подаде молба за обявяване в несъстоятелност.

Твърди се, че бившият главен изпълнителен директор Алекс Машински, бившият главен оперативен директор Даниел Леон и главният технически директор Нейк Голдщайн са изтеглили паричните средства в Биткойн (BTC), Етериум (ETH), USDC и CEL от попечителски сметки.

Според отчета над дузина други служители, включително главният директор по съответствието на фирмата Орен Блонщайн, главният директор по риска Родни Сунада-Уонг и бъдещият главен изпълнителен директор Крис Фераро, не са извършили големи тегления в същия период.

През май 2022 г. Машински е изтеглил около $10 милиона в криптовалути. Между 27 и 31 май Леон е изтеглил около $7 милиона (с допълнителни $4 милиона в CEL, обозначени като “обезпечение”). Голдщайн изтеглил около $13 милиона (с допълнителни $7,8 милиона в CEL, обозначени като “обезпечение”).

Celsius подава молба за обявяване в несъстоятелност през юли

Интересно е, че Celsius подава молба за защита от фалит по глава 11 през юли, месец след като замразява всички тегления на клиенти поради “екстремни пазарни условия”. Документите, публикувани в сряда, са най-новият етап от съдебното дело за несъстоятелност на закъсалия крипто заемодател.

Службата на американския синдик нае независим експерт, който да разследва защо Celsius са фалирали и как са обработили и съхранявали парите на клиентите. През последните две седмици Машински и Леон напуснаха позициите си във фирмата. От компанията обвиняват и бившия мениджър Джейсън Стоун в кражба на милиони долари в съдебен процес още през септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор посочва алткойн с висок потенциал за възход


Изтеклите аудиозаписи разкриха, че висшите ръководители са обсъждали нови идеи за реорганизация на кредитора, включително издаване на токени за дълга на компанията и евентуално преминаване към крипто попечителство. Съдът обаче ще продължи с търга на активите на Celsius в края на месеца.

Съдът по несъстоятелността е наредил на Celsius да информират редовно Комитета на необезпечените кредитори (UCC), който представлява всички потребители, на които Celsius дължат активи, свързани с финансовото си състояние и управлението на паричните средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън предполагаемо се оттегля от президентската надпревара

Президентската битка в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп може би върви към своя край.

19.07.2024 1:45 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.