НАЧАЛО Други

Бившият директор на Celsius е изтеглил $10 милиона преди фалита

октомври 3, 2022 11:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Celsius е изтеглил $10 милиона преди фалита

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Celsius Network Алекс Машински е изтеглил $10 милиона, преди компанията да замрази тегленията от клиенти и в крайна сметка да обяви фалит, съобщава Financial Times.

Позовавайки се на хора, запознати с въпроса, FT съобщава, че Машински е изтеглил $10 милиона през май. Тегленето на средства от платформата беше замразено на 12 юни поради опасенията на клиентите относно мечия пазар на криптовалутите и финансовата стабилност на крипто заемодателя.

Машински и семейството му са имали криптвактиви на стойност $44 милиона, замразени от крипто заемодателя, след изтеглените $10 милиона, заяви говорител на FT. Машинкси подаде оставка като главен изпълнителен директор на 27 септември 2022 г.

В средата и края на май 2022 г. г-н Машински изтегли процент от криптовалутата в сметката си, голяма част от която беше използвана за плащане на щатски и федерални данъци. През деветте месеца, предхождащи това изтегляне, той последователно е депозирал криптовалута в размери, които възлизат на сумата, която е изтеглил през май„, е цитиран говорителят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MetaMask пуска ново децентрализирано приложение


Машински е съосновател на Celsius през 2017 г., а фирмата достигна оценка от $3 милиарда до края на 2021 г. Фирмата подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 18 юли и оттогава е въвлечена в съдебни производства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене