НАЧАЛО Други

Бившият директор на Celsius е изтеглил $10 милиона преди фалита

03.10.2022 11:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Celsius е изтеглил $10 милиона преди фалита

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Celsius Network Алекс Машински е изтеглил $10 милиона, преди компанията да замрази тегленията от клиенти и в крайна сметка да обяви фалит, съобщава Financial Times.

Позовавайки се на хора, запознати с въпроса, FT съобщава, че Машински е изтеглил $10 милиона през май. Тегленето на средства от платформата беше замразено на 12 юни поради опасенията на клиентите относно мечия пазар на криптовалутите и финансовата стабилност на крипто заемодателя.

Машински и семейството му са имали криптвактиви на стойност $44 милиона, замразени от крипто заемодателя, след изтеглените $10 милиона, заяви говорител на FT. Машинкси подаде оставка като главен изпълнителен директор на 27 септември 2022 г.

В средата и края на май 2022 г. г-н Машински изтегли процент от криптовалутата в сметката си, голяма част от която беше използвана за плащане на щатски и федерални данъци. През деветте месеца, предхождащи това изтегляне, той последователно е депозирал криптовалута в размери, които възлизат на сумата, която е изтеглил през май“, е цитиран говорителят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MetaMask пуска ново децентрализирано приложение


Машински е съосновател на Celsius през 2017 г., а фирмата достигна оценка от $3 милиарда до края на 2021 г. Фирмата подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 18 юли и оттогава е въвлечена в съдебни производства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.