НАЧАЛО Други

Бившият директор на Celsius е изтеглил $10 милиона преди фалита

октомври 3, 2022 11:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Celsius е изтеглил $10 милиона преди фалита

Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Celsius Network Алекс Машински е изтеглил $10 милиона, преди компанията да замрази тегленията от клиенти и в крайна сметка да обяви фалит, съобщава Financial Times.

Позовавайки се на хора, запознати с въпроса, FT съобщава, че Машински е изтеглил $10 милиона през май. Тегленето на средства от платформата беше замразено на 12 юни поради опасенията на клиентите относно мечия пазар на криптовалутите и финансовата стабилност на крипто заемодателя.

Машински и семейството му са имали криптвактиви на стойност $44 милиона, замразени от крипто заемодателя, след изтеглените $10 милиона, заяви говорител на FT. Машинкси подаде оставка като главен изпълнителен директор на 27 септември 2022 г.

В средата и края на май 2022 г. г-н Машински изтегли процент от криптовалутата в сметката си, голяма част от която беше използвана за плащане на щатски и федерални данъци. През деветте месеца, предхождащи това изтегляне, той последователно е депозирал криптовалута в размери, които възлизат на сумата, която е изтеглил през май“, е цитиран говорителят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MetaMask пуска ново децентрализирано приложение


Машински е съосновател на Celsius през 2017 г., а фирмата достигна оценка от $3 милиарда до края на 2021 г. Фирмата подаде молба за обявяване в несъстоятелност на 18 юли и оттогава е въвлечена в съдебни производства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.