НАЧАЛО Други

Celsius споделя как ще подходи към дълговете си

24.09.2022 18:22 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius споделя как ще подходи към дълговете си

Фалиралият криптозаемодател Celsius Network изглежда обмисля план за превръщане на дълга си в крипто токени IOU (I Owe You).

В изтекъл аудиофайл Нюк Голдщайн, съосновател и главен технологичен директор на фирмата подробно описва потенциален план за издаване на “wraped” (опаковани или обвити) токени, представляващи дълга към клиентите.

Дълговете на Celsius

Celsius подаде молба за защита от фалит по глава 11 през юли, месец след като спря тегленията на средства поради проблеми с ликвидността, за които обвини “екстремните пазарни условия”.

Последвалите производства по несъстоятелност в Южния окръг на Ню Йорк разкриха дълбочината на финансовите проблеми на Celsius – компанията дължи на 500,000 кредитори близо $5 милиарда.

Дори ако Celsius продаде всичките си активи – включително мистериозното си полузавършено дъщерно дружество Celsius Mining – в баланса му ще остане дупка от $1.2 милиарда.

Изтекъл аудиозапис на вътрешна среща на Celsius, споделен от Тифани Фонг – ютубър и клиент на компанията, показва, че Celsius обмисля алтернативен метод за изплащане на задълженията си към клиентите. Планът е да обвие биткойните, етерите и USDC, които дължи на клиентите си в токен, който, както обяснява съоснователят на Celsius и главен технологичен директор Нюк Голдщайн “представлява съотношението между това колко наистина дължим и колко наистина имаме”.

След това клиентите биха могли да осребрят обвитите IOU токени, да ги търгуват на свободния пазар или да ги държат, за да спекулират с потенциалното възстановяване на Celsius в дългосрочен план. Графикът за осребрявяне все още е неизвестен.

Положителна реакция на развитието

В друг изтекъл разговор на 8 септември ръководителите на компанията съобщават на всички служители, че главният изпълнителен директор Алекс Машински вече е споделил плана за издаване на IOU токени с комитета на необезпечените кредитори. Обявлението е било посрещнато с “положителна обратна връзка”.

Орен Блонщайн, който е главен директор по съответствието на Celsius съобщи на срещата:

Това наистина е начинът, по който ще разрешим проблема […]

Това, което правим в този ключов момент може да се случи чрез безпрецедентни, наистина иновативни решения и този план е едно от тях.

Планът обаче, ако бъде приет от комитета на необезпечените кредитори, няма да бъде точно безпрецедентен.

Както съобщихме, затруднената откъм ликвидност китайска компания Poolin преустанови тегленията от своята портфейлна услуга по-рано този месец. Седмица по-късно те обявиха, че ще издадът IOU токени на засегнатите клиенти, представляващи съотношение 1:1 от салдата на потребителите в шест криптовалути.


СВЪРЗАНО: Celsius дължат $2 милиарда на заинтересовани страни


Планът донякъде прилича и на плана за възстановяване на Bitfinex след хакерската атака, която източи 120,000 BTC от резервите на борсата в средата на 2016 г. Компанията издаде дългови токени на засегнатите от хака клиенти, които след това бяха търгувани на свободния пазар – често за много по-малко от номиналната им стойност от $1. До април 2017 г. Bitfinex изкупи обратно всичките си останали дългови токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.