Home

Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

20.03.2023 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

На 19 март цената на Биткойн отбеляза рязко повишение, надхвърляйки зоната от $28,000, достигайки малко над $28,500, което отбелязва близо 30% ръст на стойността през последните седем дни.

Скокът беше значителен за водещата криптовалута, която към момента на писане на статията се тъгува колебливо около $28,200, което представлява увеличение от 4% през последните 24 часа.

Скокът в стойността на Биткойн идва в момент, когато опасенията за глобална банкова криза се увеличават, а страхът около регионалните банки в САЩ се засилва след събитията от миналата седмица.

Неотдавнашното затваряне на Silvergate, последвано от поемането на контрол от страна на регулаторите на Signature Bank и Silicon Valley Bank, доведе до понижаване на оценките на банките в Съединените щати.

В Европа по-рано Credit Suisse беше придобита от UBS Group за близо $2 милиарда като част от спешните планове, ръководени от швейцарските власти, за запазване на финансовата стабилност на страната. Като част от споразумението Швейцарската национална банка се ангажира да предостави над $100 милиарда ликвидност на UBS. Сделката на стойност $2 милиарда е значително по-ниска от пазарната стойност на Credit Suisse, която на 17 март беше близо $8 милиарда, по данни на Companies Market Cap.

Около тези събития пазарната капитализация на Биткойн добави $194 милиарда през 2023 г., което представлява 66% ръст от началото на годината, изпреварвайки акциите на банките на Уолстрийт. Досега през тази година Биткойн е нараснал с около 65%, в сравнение с 2.5% ръст на S&P 500 и 15% спад на Nasdaq през 2023 г.

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан наскоро заяви в Twitter, че предстояща глобална банкова криза може да тласне Биткойн до цена от $1 милион за по-малко от 90 дни. Според прогнозата на Сринивасан банковата криза в САЩ ще предизвика сценарий на хиперинфлация, водещ до седемцифрена цена на BTC. Той е толкова сигурен в прогнозата си, че заложи $2 милиона върху виждането си за бъдещето на американската икономика и потенциалното ѝ въздействие върху стойността на най-голямата криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 алткойна, които да наблюдавате през тази седмица (20.03.2023 – 27.03.2023)


В заключение, рязкото покачване на стойността на Биткойн, съчетано с опасенията около глобалното банкиране, създаде уникална възможност за инвеститорите.

Тъй като светът става все по-нестабилен и волатилен, мнозина се обръщат към BTC като към сигурно убежище, което може да устои на икономическите сътресения. Въпреки че все още не е ясно дали активът ще достигне седемцифрената граница – е ясно, че стойността на криптовалутата ще продължи да бъде гореща тема сред инвеститорите и финансовите експерти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.