НАЧАЛО Биткойн

Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

март 20, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва

На 19 март цената на Биткойн отбеляза рязко повишение, надхвърляйки зоната от $28,000, достигайки малко над $28,500, което отбелязва близо 30% ръст на стойността през последните седем дни.

Скокът беше значителен за водещата криптовалута, която към момента на писане на статията се тъгува колебливо около $28,200, което представлява увеличение от 4% през последните 24 часа.

Скокът в стойността на Биткойн идва в момент, когато опасенията за глобална банкова криза се увеличават, а страхът около регионалните банки в САЩ се засилва след събитията от миналата седмица.

Неотдавнашното затваряне на Silvergate, последвано от поемането на контрол от страна на регулаторите на Signature Bank и Silicon Valley Bank, доведе до понижаване на оценките на банките в Съединените щати.

В Европа по-рано Credit Suisse беше придобита от UBS Group за близо $2 милиарда като част от спешните планове, ръководени от швейцарските власти, за запазване на финансовата стабилност на страната. Като част от споразумението Швейцарската национална банка се ангажира да предостави над $100 милиарда ликвидност на UBS. Сделката на стойност $2 милиарда е значително по-ниска от пазарната стойност на Credit Suisse, която на 17 март беше близо $8 милиарда, по данни на Companies Market Cap.

Около тези събития пазарната капитализация на Биткойн добави $194 милиарда през 2023 г., което представлява 66% ръст от началото на годината, изпреварвайки акциите на банките на Уолстрийт. Досега през тази година Биткойн е нараснал с около 65%, в сравнение с 2.5% ръст на S&P 500 и 15% спад на Nasdaq през 2023 г.

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан наскоро заяви в Twitter, че предстояща глобална банкова криза може да тласне Биткойн до цена от $1 милион за по-малко от 90 дни. Според прогнозата на Сринивасан банковата криза в САЩ ще предизвика сценарий на хиперинфлация, водещ до седемцифрена цена на BTC. Той е толкова сигурен в прогнозата си, че заложи $2 милиона върху виждането си за бъдещето на американската икономика и потенциалното ѝ въздействие върху стойността на най-голямата криптовалута.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 алткойна, които да наблюдавате през тази седмица (20.03.2023 – 27.03.2023)


В заключение, рязкото покачване на стойността на Биткойн, съчетано с опасенията около глобалното банкиране, създаде уникална възможност за инвеститорите.

Тъй като светът става все по-нестабилен и волатилен, мнозина се обръщат към BTC като към сигурно убежище, което може да устои на икономическите сътресения. Въпреки че все още не е ясно дали активът ще достигне седемцифрената граница – е ясно, че стойността на криптовалутата ще продължи да бъде гореща тема сред инвеститорите и финансовите експерти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.