НАЧАЛО Други

ОФИЦИАЛНО: Крипто банката Silvergate Bank обяви ликвидация

март 9, 2023 14:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОФИЦИАЛНО: Крипто банката Silvergate Bank обяви ликвидация

Според многобройни доклади Silvergate Bank е обявила, че ще прекрати дейността си и ще ликвидира институцията поради последните събития.

Акциите на банката претърпяха значителен спад, тъй като тя съобщи за спад в ликвидността и забави годишния си отчет.
Сривът на един от основните ѝ партньори, крипто борсата FTX, беше значителен удар за Silvergate Bank.

Сривът на FTX предизвика проверки от страна на регулаторните органи, фалити на няколко компании и уронване на репутацията на зараждащия се клас активи. Това допълнително повлия на способността на Silvergate Bank да работи безпроблемно на пазара.

След седмици на спекулации и опасения от страна на инвеститорите относно способността на Silvergate да продължи да функционира, банката най-накрая потвърди ликвидацията и публикува изявление, в което се казва, че според нея организираното прекратяване на банковите операции и доброволната ликвидация на банката е най-добрият път напред.

Silvergate Bank се ангажира да изплати всички депозити на своите клиенти, а компанията е наела Centerview Partners за свой финансов съветник и Swaine & Moore за предоставяне на правни услуги.

Планът за ликвидация на банката включва и пълно изплащане на всички депозити, а компанията търси начини да уреди исковете и да запази остатъчната стойност на активите си, включително на патентованите си технологии и данъчни активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн отново падна под $22,000?


Новината за ликвидацията доведе до значителни загуби за акциите на Silvergate, които към момента на писане на статията се търгуват за около $5. Това може да има непредвидени последици за развиващата се крипто индустрия, тъй като големите компании в наследената финансова индустрия подкрепяха банката – BlackRock например.

Очаква се ефектът FTX да продължи да се разпространява в крипто сектора, а ликвидацията на Silvergate Bank може да има допълнителни последици за индустрията, тъй като доверието в сектора продължава да се колебае.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене

Какво цели Bitget с поемането на контрола над BitKeep?

Крипто борсата Bitget инвестира $30 милиона в BitKeep, децентрализиран мулти-верижен портфейл, придобивайки контролен пакет акции в компанията.

март 23, 2023 10:00 2 мин. четене