НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан

19.03.2023 11:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан

Баладжи Сринивасан, бившият главен технически директор на Coinbase, направи смела прогноза за цената на Биткойн (BTC).

В поредица от туитове той предположи, че стойността на BTC може да достигне изумителните $1 милион само след 90 дни, като част от приходите от залога ще отидат за благотворителната организация GiveDirectly.

Сринивасан обясни мотивите си за тази прогноза, като посочи значителните проблеми, в които са изпаднали банките, след като са инвестирали много в дългосрочни американски държавни ценни книжа. Той смята, че възходът на Биткойн ще съвпадне със значителен икономически срив и че криптовалутата ще бъде в отлична позиция за бързо покачване на стойността спрямо щатския долар.

Сринивасан предполага, че банките са се нагърбили с държавни облигации преди две години, когато фискалните стимули в разгара на пандемията от Ковид-19 драстично намалиха търсенето на типични кредити. Тогава финансовите институции решиха да натрупат огромно количество държавни облигации, мислейки че Федералният резерв ще поддържа ниски лихвени проценти. Решението на Пауъл да повиши лихвите много по-бързо, отколкото някой очакваше, през ноември 2021 г. обаче предизвика банкова криза, за която дори Йелън и FDIC признават, че е предизвикана от повишаването на лихвите.

Сринивасан смята, че повишаването от десет години на почти нулеви лихвени проценти през 2010 г. е било изненадваща атака срещу всеки притежател на долари. Той също така прогнозира, че всеки, който залага на краткосрочни съкровищни облигации, ще бъде “убит” през 2023 г. Всеки, който заложи на дългосрочни държавни облигации, е пострадал през 2021 г.

Според Сринивасан заплахата от срив на банковия сектор поставя Биткойн в позиция за бързо покачване на стойността спрямо щатския долар. Той вярва, че BTC може да скочи до $1 милион за 90 дни, тъй като физически лица, фирми и големи фондове ще започнат да купуват актива.

Държави като Салвадор и други благоприятни за криптовалутите държави ще последват примера им, а голямото движение ще се случи, когато американски щат като Флорида или Тексас или “нормална” държава като Естония, Сингапур, Саудитска Арабия, Унгария или ОАЕ купят Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е изправен пред трудни условия въпреки скорошните печалби


Ако държава като Индия закупи BTC като хедж, играта за традиционните валути ще приключи. Сринивасан прогнозира, че всичко ще се случи бързо, тъй като живеем в цифров свят.

Въпреки смелостта на прогнозата му, предстои да видим дали прогнозата на Сринивасан ще се сбъдне. Въпреки това възгледите му подчертават, че много инвеститори виждат в Биткойн жизнеспособна защита срещу инфлация и потенциално сигурно убежище във времена на икономическа несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.