НАЧАЛО Биткойн

Биткойн прогнози за милиони – реалистични ли са?

24.01.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн прогнози за милиони – реалистични ли са?

Поради бичите настроения около Биткойн (BTC) и въвеждането на нови спот Биткойн ETF-и, не е изненадващо да станем свидетели на амбициозни прогнози за цената на Биткойн.

Една особено привличаща вниманието прогноза е неотдавнашната прогноза, сочеща към достигането на нивото от $1.5 милиона, направена от Кати Ууд от Ark Invest.

Въпреки че оценката от $1.5 милиона може да изглежда извънредно оптимистична за един BTC, заслужава да се отбележи, че има многобройни прогнози, вариращи от $10 милиона до $1 милиард за Биткойн. Въпросът, който възниква, е доколко тези ценови оценки са осъществими.

Миналото представяне не гарантира бъдещи резултати. Преобладаващият метод за достигане на целева стойност от $1 милиона включва анализ на историческото поведение на Биткойн и прогнозиране на бъдещата му траектория.

Разглеждането на историята на цената на Биткойн разкрива модел, при който са били необходими приблизително шест месеца, за да се увеличи десетократно от $1 до $10, като тази тенденция се повтаря и на следващите нива.

Разчитайки единствено на миналите резултати, може да се предположи рутинно 10х увеличение на всеки шест месеца, достигане на $500,000 до средата на 2024 г. и потенциално достигане на $1 милион до края на годината, ако тенденцията на удвояване се запази.

Съществуват различни варианти на този подход, включително отчитане на халвинга – събитие, което се случва на всеки четири години.

Като се предположи, че представянето на Биткойн отразява миналите халвинг събития, могат да се изведат оптимистични предположения за цената на криптовалутата, особено като се има предвид предстоящото халвинг събитие.

Сравненията на пазарните размери предлагат друга перспектива, като сравняват стойността на Биткойн с тази на други утвърдени финансови активи.

При оценката на правдоподобността на тези цифри обаче възникват опасения. Например целева стойност от $1 милион предполага пазарна оценка на Биткойн от $20 трилиона, като се има предвид настоящото предлагане на монети в обращение от около 20 милиона.

Постигането на оценка на Биткойн от $20 трилиона вероятно ще наложи значителен шок за цялата американска икономика, потенциално включващ пазарен срив, което ще доведе до бързо пренасочване на средства от традиционните активи към Биткойн.

Що се отнася до прогнозата на Кати Ууд за цена от $1.5 милиона, тя се крепи на модел, основан на случаите на използване на Биткойн, екстраполиране на бъдещите перспективи за растеж и сумиране на стойностите на тези случаи на използване.

Прозрачността на математическия модел дава възможност за независима проверка на числата. Независимо от това, макар че Биткойн в крайна сметка може да достигне $1 милиона през следващото десетилетие, се препоръчва предпазливост срещу необоснования оптимизъм, че въвеждането на Биткойн ETF на Уолстрийт ще доведе до достигане на цената от $1 милион през 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.