НАЧАЛО Други

Ето защо хората инвестират в Биткойн и злато според милиардер

21.01.2024 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо хората инвестират в Биткойн и злато според милиардер

Инвеститорите може да имат различни причини да избират между Биткойн и злато, но според милиардера инвеститор Хауърд Маркс и на двата актива им липсва вътрешна стойност.

Маркс сподели гледната си точка по време на интервю за подкастаMerryn Talks Money” на Bloomberg, като обхвана различни теми, включително акции, облигации, парична политика и частен капитал.

Когато беше помолен да предложи прозрения за криптовалутите и златото, Маркс коментира, че инвестирането в криптовалути може да бъде приятно, докато инвестирането в злато може да бъде продиктувано от суеверие – практика, която се е запазила в продължение на векове.

Маркс подчерта, че нито Биткойн, нито златото могат да осигурят на инвеститорите парични потоци – ключов аспект, който той определя като “вътрешна стойност“.

За разлика от активи като акции, облигации, компании, земи и сгради, които генерират възвръщаемост чрез лихви, дивиденти или печалби, както златото, така и криптовалутите извличат стойността си единствено от това, което другите са готови да платят за тях. Маркс ги оприличи на активи като изкуство, кожи и петрол.

Макар да признава историческата надеждност на златото, Маркс заяви, че то няма никакъв аналитичен смисъл на съществуване.

Когато бе помолен да направи избор между златото и BTC, той изтъкна сходствата им по отношение на повишаването на цените, като отбеляза, че и двата актива имат стойности, обусловени от ограниченото предлагане – златото е ограничена стока, а от BTC токените ще бъдат произведени само 21 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.