НАЧАЛО Биткойн

Биткойн халвингът наближава – очакват ли се масови разпродажби?

20.01.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн халвингът наближава – очакват ли се масови разпродажби?

Редица анализатори на криптовалути споделиха своите виждания за потенциалното начало на следващия бичи пазар. Консенсусът сред тях сочи значението на предстоящото халвинг събитие на Биткойн като катализатор на този очакван цикъл.

Според изчисленията на Glassnode, базирани на текущия среден интервал между блоковете, се очаква Биткойн халвингът да настъпи след около 100 дни.

Халвингът е дефлационен процес, който намалява наполовина възнагражденията на миньорите, като ефективно забавя и скоростта, с която новите BTC влизат в обращение.

Експертите на компанията твърдят, че четвъртият халвинг е предопределен да се случи при височина на блока 840,000. Определянето на точната дата обаче остава предизвикателство поради присъщата променливост и вероятностен характер на блоковете за добив.

От историческа гледна точка анализаторите твърдят, че това събитие може да отбележи началото на следващата бича серия.

Предишните халвинг събития са съвпадали със значителни увеличения на цената на BTC както преди, така и след тях. При последното такова през 2020 г. BTC отбеляза скок от 17% в седмиците преди събитието и допълнително повишение от 559% през следващата година.

Експерти като Кевин Кели, съосновател на Delphi Digital, предполагат, че следващият халвинг може да бъде катализатор за следващия бичи пазар, правейки паралели с миналото, когато последните два халвинга предшестваха достигането на нови исторически върхове на Биткойн.

Предишният доклад на Glassnode от миналата година подчерта значението на халвинг събитието на Биткойн като основен двигател на циклите на поскъпване на цените или поне като един от няколкото допринасящи фактора. Докладът също така засегна потенциалното намаляване на натиска върху дистрибуцията от страна на миньорите след халвинга.

Макар да се правят сравнения с въздействието на одобрението на спот Биткойн ETF върху цената на монетата и по-широкия крипто пазар, има очаквания, че халвинг събитието може да доведе до подобен ефект. Известно е, че инвеститорите натрупват активи преди халвинга в очакване на ръст на цените.

Заключение

Дефлационният механизъм на флагманската криптовалута, в съчетание с принципите на търсенето и предлагането, предполага потенциално повторение на историята със значително нарастване на цената на Биткойн след халвинг събитието.

Все по-широкото институционално приемане на BTC също се очаква да стимулира търсенето, което впоследствие ще повлияе на по-широкия крипто пазар в подобна възходяща посока.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

ЕЦБ критикува Биткойн, а еврото се срива срещу криптовалутата

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) наскоро оприличиха Биткойн на „гол император“ на фона на въодушевлението около Биткойн ETF в Съединените щати.

23.02.2024 11:00 2 мин. четене

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.