НАЧАЛО Биткойн

Биткойн наближава своят исторически връх – късно ли е да се купи?

04.03.2024 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн наближава своят исторически връх – късно ли е да се купи?

Понастоящем Битокйн се движи по впечатляваща възходяща траектория с ръст от около 20% през последната седмица и близо 50% за годината.

При цена от около $62,000 флагманската криптовалута се доближава до своя исторически връх от $69,000. Този скок предизвика значителен интерес от страна на Уолстрийт, което повдига въпроса: трябва ли човек да се гмурне с главата напред в Биткойн или да проучи алтернативни инвестиционни възможности?

Причини да обмислите инвестиране в Биткойн

Неотдавнашният скок в стойността на Биткойн може да се отдаде до голяма степен на въвеждането на нови спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) през януари. Тези ETF-и, особено iShares Bitcoin Trust на BlackRock, отбелязаха безпрецедентен успех. За малко повече от месец iShares Bitcoin Trust събра 100,000 BTC, като дневните притоци на инвеститори достигнаха $500 милиона. Популярността на тези ETF-и подчертава нарастващия институционален интерес към Биткойн, което предполага, че криптовалутата остава привлекателна инвестиционна опция.

Освен това предстоящото халвинг събитие на Биткойн през април предизвиква вълнение в крипто общността. В исторически план подобни събития са катализирали значителни ценови ралита, като през последните три цикъла на половинчатост (2012, 2016 и 2020 г.) Биткойн достигна нови исторически върхове. С наближаването на халвинга и приближаването на цената на Биткойн до предишния ѝ връх мнозина очакват по-нататъшни печалби в близко бъдеще.

Съображения срещу инвестирането в Биткойн

Въпреки бичите настроения около Биткойн, има предупредителни сигнали, на които трябва да се обърне внимание. Индексът на страха и алчността, например, понастоящем е на най-високото си ниво от предишния исторически връх на Биткойн през ноември 2021 г., което предполага възраждане на алчността на инвеститорите. Това “разточителство”, породено от страха от пропуснати ползи (FOMO), може да доведе до ирационално инвестиционно поведение и прекомерно фокусиране върху краткосрочните печалби.

Нещо повече, някои анализатори предвиждат потенциална корекция в цената на Биткойн, преди тя да достигне нов исторически връх. Често срещано наблюдение сред криптотрейдърите е, че Биткойн има тенденция да достига върхови стойности след събитие, свързано с половинчато поскъпване, а не преди него. Това, в съчетание с присъщата на Биткойн волатилност, подчертава риска от внезапни ценови колебания и важността на проявата на предпазливост.

Дългосрочни перспективи

Въпреки че краткосрочните пазарни колебания могат да повлияят на настроенията на инвеститорите, решението за инвестиране в Биткойн трябва да се основава на неговия дългосрочен потенциал. Въпреки нестабилността си Биткойн представлява уникален клас активи с перспективи за значителен ръст и диверсификация на портфейла. На фона на несигурността Биткойн остава отличен избор за тези, които търсят дългосрочна инвестиция с обещаващи перспективи за растеж.

В заключение, въпреки че съблазънта на незабавните печалби може да е изкушаваща, разумните инвеститори трябва да подхождат към Биткойн с дългосрочна перспектива, като отчитат потенциала му като трансформиращ актив през следващите години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.