НАЧАЛО Биткойн

Прогноза за цената на Биткойн – реалистична цел преди халвинга?

03.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Биткойн – реалистична цел преди халвинга?

Биткойн (BTC) започна март със сериозна инерция, като надмина нивото на подкрепа от $60,000 и постигна най-високото си месечно затваряне от октомври 2021 г., точно преди да достигне историческия си връх.

Настоящата положителна траектория се подхранва от различни бичи фактори, включително предстоящото халвинг събитие и продължаващото добро представяне на борсово търгуваните фондове (ETF). Много пазарни анализатори очакват, че това рали ще продължи възходящата си траектория.

Споделяйки прозрения за бъдещите перспективи на Биткойн, експертът по крипто търговия Trading Shot посочи, че според техническите показатели и историческите модели, Биткойн вероятно ще достигне нов исторически връх преди следващото халвинга.

След като в началото на февруари Биткойн проби нивото на фиб. корекция при 0.382 на седмичната графика за първи път от 6 юни 2022 г. насам, Trading Shot подчерта значението на това развитие от гледна точка на пазарните цикли, правейки паралели с предишни случаи. Прилагайки канала на Фибоначи към последните два цикъла, Trading Shot отбеляза, че всеки път, когато Биткойн е надминавал нивото при 0.382 фиб в миналия цикъл, той е удрял и нивото при 0.5 фиб. Това наблюдение заслужава внимание, тъй като се е случвало два пъти преди това.

Интересно е, че времето, което е било необходимо на Биткойн да достигне нивото 0.5 фиб., след като е пробил нивото при 0.382 фиб в тези случаи, е било седем седмици (49 дни) и осем седмици (56 дни). Въз основа на този исторически модел анализаторът изчисли, че Биткойн ще има максимум осем седмици, за да достигне отново нивото на фиб. корекция при 0.5. 

Ако този модел се повтори точно, посочената седмица ще бъде 1 април 2024 г., като Биткойн потенциално ще достигне $81,000. Ако обаче пробивът настъпи по-рано, ценовият диапазон може да бъде между $78,000 и $81,000.

Освен това, на фона на преобладаващите бичи настроения на пазара, Trading Shot предполага, че пазарът на криптовалути може би навлиза в най-агресивната фаза на настоящия цикъл. 

Също така настоящият ценови скок на Биткойн съвпада със значителното търсене на ETF продукта, тъй като инвеститорите все повече залагат на това, че BTC ще надхвърли рекордните $69,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.