НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е неудържим, продължавайки подема над $64,000

28.02.2024 19:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е неудържим, продължавайки подема над $64,000

Биткойн продължава да радва инвеститорите в криптовалути с неудържимата си възходяща серия, която достигна нов пик - $64,000.

Фурорът, който предизвиква Биткойн в крипто средите изглежда сякаш няма да спре, макар че някои анализатори са на мнение, че е време за корекция – въпроса е дали преди или след като достигне нов исторически връх?

BTC достигна връх над $64,000, но отбеляза леко отдръпване в рамките на минути. Към момента на писане на статията цената на BTC възлиза на $63,600, което представлява впечатляващ ръст от над 10% за деня и 23% за последната седмица.

Пазарната капитализация на флагманската криптовалута се изстреля до $1.25 трилиона, а обемът на търговия за последното денонощие достигна почти $60 милиарда.

От пазарът бяха ликвидирани $413 милиона за последните 24 часа, $320 милиона от които в шорт позиции.

Понастоящем на пазара на Биткойн се наблюдават значителни спекулации, породени от различни фактори, като например борсови дейности, движение на капитали, търговия с деривати и институционален интерес, както съобщава Glassnode.

Въпреки появата на песимистични сигнали, на пазара съществуват противоречиви настроения, които предполагат повишен апетит за риск сред ентусиастите на Биткойн.

Забележително е, че CryptoQuant наблюдава пробив на Биткойн на значително ниво на съпротива, което се е задържало в продължение на 2-3 години. Този пробив показва, че основното препятствие, което остава, е върхът от предишния цикъл от около $69,000, което подсказва за потенциала за по-нататъшно възходящо движение.

Въпреки че е разумно да не се отхвърлят напълно мечите индикатори, основната пазарна динамика и настроенията на инвеститорите изглеждат готови да подкрепят стойността на Биткойн в обозримо бъдеще.

Особено като се има предвид настоящата волатилност, няма да е изненадващо Биткойн да надхвърли предния си връх в близките дни – а кой знае, може би в близките часове?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.