НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще се срине до $42,000 – JPMorgan

01.03.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще се срине до $42,000 – JPMorgan

JPMorgan (JPM) предупреди, че предстоящото халвинг събитие на Биткойн, предвидено за април, може да постави предизвикателства пред миньорите, като повлияе на рентабилността им поради намалените възнаграждения и увеличените производствени разходи.

Това, от своя страна, може да окаже натиск за понижаване на цените на криптовалутата, според изследователски доклад, публикуван на 28 февруари.

Банката изтъква историческата корелация между производствените разходи на Биткойн и пазарната му цена, като предполага потенциален спад до $42,000 след халвинга.

Понастоящем оценъчният диапазон на производствените разходи на банката се съсредоточава около $26,500, които теоретично биха се удвоили до $53,000 след халвинга

Нещо повече, прогнозираното 20% намаление на хеширащата мощност на мрежата след халвинга би могло допълнително да намали прогнозните производствени разходи и съответно цената до $42,000, както е посочено в доклада.

Анализаторите, ръководени от Николаос Панигирцоглу, очакват цебата на Биткойн да гравитира към това ниво от $42,000, след като първоначалният ентусиазъм около халвинга намалее след април.

Тези развития имат значителни последици, особено за миньорите, работещи с по-високи разходи. Банката предполага, че миньорите с разходи за електроенергия под средните и с по-ефективно оборудване вероятно ще издържат на бурята по-добре от тези, които са обременени с високи производствени разходи.

Нещо повече, очаква се по-големите публично търгувани добивници на биткойн да се справят по-добре в тази конкурентна среда, подобно на тенденциите, наблюдавани след 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.