НАЧАЛО Биткойн

ИЗВЪНРЕДНО: SEC одобри Биткойн ETF – Гари Генслер отрича

09.01.2024 23:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: SEC одобри Биткойн ETF – Гари Генслер отрича

Появиха се слухове, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) предполагаемо е дала зелена светлина на спот Биткойн (BTC) ЕTF да навлезе на пазара в САЩ.

Официално съобщение се появи на страницата на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за одобрението на всички  Биткойн ETF със следното съобщение:

Днес SEC дава одобрение за листване на Биткойн ETF-и на всички регистрирани национални борси за ценни книжа.

Одобрените Биткойн ETF ще бъдат обект на постоянен надзор и мерки за съответствие, за да се гарантира постоянна защита на инвеститорите.

Въпреки тази добра новина, Гари Генслер, председателят на SEC, съобщи, че профилът на комисията в X е бил хакнат и няма одобрение на спот Биткойн ETF.

Това одобрение се очаква да отбележи важен момент за цялата индустрия на криптовалутите, тъй като до този момент всяко едно предложение за спот Биткойн ETF е било отхвърляно от комисията.

Официалното решение, което SEC трябва да вземе, ще се случи на 10 януари, сряда.

Въпреки еуфорията повечето крипто експерти и анализатори смятат, че ще има спад на цените след евентуалното одобрение.

Сред всички заявления можем да открием топ структурите за финансово управление като Valkyrie, WisdomTree, BlackRock, VanEck, Invesco, Galaxy, Grayscale, Fidelity, Bitwise, ARK Invest и Franklin Templeton.

Това участие има потенциала да привлече по-широк кръг инвеститори, които да обмислят включването на Биткойн в своите инвестиционни портфейли.

Към момента на писане на статията стойността на Биткойн отразява техните прогнози, показвайки лек спад, като в момента се търгува на ниво $45,600, което бележи спад от около 1% за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.